𝐍𝐣𝐞̈ 𝐤𝐨𝐦𝐛 𝐦𝐞 𝐧𝐣𝐞̈ 𝐠𝐣𝐮𝐡𝐞̈ 𝐞 𝐧𝐣𝐞̈ 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐮𝐫 𝐣𝐞𝐦𝐢 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧𝐞

17
Sep
2023
Shkruan: Shaip Kamberi


𝐍𝐣𝐞̈ 𝐤𝐨𝐦𝐛 𝐦𝐞 𝐧𝐣𝐞̈ 𝐠𝐣𝐮𝐡𝐞̈ 𝐞 𝐧𝐣𝐞̈ 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐮𝐫 𝐣𝐞𝐦𝐢 𝐞𝐝𝐡𝐞 𝐧𝐞
“Mund të jetojmë në shumë shtete, por kemi emrin e mbiemrin serb dhe një flamur” ka thënë presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, gjatë një manifestimi në Nish.
Njësoj edhe ne zoti president.
Jetojmë në pesë shtete por vazhdojmë të jemi një komb- jemi shqiptarë.
Njësoj edhe ne kemi një flamur.
Njësoj edhe ne kemi një gjuhë.
𝐀𝐭𝐞̈𝐡𝐞𝐫𝐞̈ 𝐦𝐞 𝐜𝐢𝐥𝐞̈𝐧 𝐚𝐫𝐬𝐲𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢 𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐝𝐫𝐞𝐣𝐭𝐚 𝐣𝐚𝐧𝐞̈ 𝐯𝐞𝐜̧ 𝐩𝐞̈𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐛𝐞̈𝐭?
Pse të drejtat e njëjta nuk ia pranoni shqiptarëve në Serbi?
Pse atëherë dënohen shqiptarët kur përdorin simbolin e vet kombëtar?
Pse shqiptarëve në Luginë të Preshevës nuk i njihet e drejta për përdorim zyrtar të gjuhës amtare në organet shtetërore?
Standardet e dyfishta nuk ndërtojnë paqe. Të drejtat janë univerzale. Ju nuk e keni monopolin e shpërndarjes së tyre.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 17/09/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk