Opinione

PËR ATDHEUN, DHE NGA ATDHEU!

Shkruan: Arflet Selmani Atdhetarët për Atdheun dhanë gjithçka nga vetja. Pushtetarët nga Atdheu morën gjithçka për vete. Prandaj nuk lejohet të krahasohen këta që vazhdimisht kanë marr, me ata që vazhdimisht kanë dhënë. Shtëpia jonë gjatë vitit 2001nuk na përkiste vetëm familjes tonë, por ishte bërë pronë e të gjithë atyre që kishin kapur armët […]

Shqiptar Oseku: Doni shtet, ky është shtet?!!!

Shkruan: Shqiptar Oseku Shqiptar Oseku: Doni shtet, ky është shtet: ndryshe ngelni protektorat gjithmonë. Ftoj edhe Edi Ramën që të mbështesë Kosovën Përgëzoj Republikën e Kosovës për përkushtimin që të sendërtojë një shtet ligjor në tërë territorin e shtetit. Reagimet e para të ndërkombëtarëve pasqyrojnë frikën e tyre por besoj se do të moderohen me […]

NEGOCIATAT SI INSTRUMENT DIPLOMATIK

Shkruan: Arflet Selmani Nëse u qasemi historikisht do të kuptojmë se; negociatat kanë lind me diplomacinë. Shumica e autorëve mendojnë se në vetevete diplomacia ekziston nëpërmjet negociatave, dhe duhet pranuar fakti se negociatat vërtetë janë një ndër instrumentet kryesore diplomatike për arritjen e një qëllimi të caktuar në këtë fushë. Asnjë qëllim nuk arrihet pa […]

AS ENGJËJ AS DJAJ !

Shkruan: Ali Sh. Mehmeti Datë 25.05.2023 Së pari një anekdotë rreth ngjarjes, për të cilën thonë se vërtet kishte ndodhur në Armatën e Jugosllavisë socialiste (i kërkoj falje romëve, që do ta përdori gjuhën origjinale që është përdorur). Për ta treguar barazinë mes popujve, një ushtari magjup i kishin propozuar që të bëhet anëtar i […]

Kosovën pas luftës 1998-9 është dashur ta udhëheqin këto personalitete:

Shkruan: Ragip Mexhuani Prishtinë 24.05.2023 Adem Demaçi, Ibrahim Rugova, Skender Rizaj, Zejnullah Gruda, Riza Smaka, Adil Fetahu, Ismail Kastrati, Nikë Xheloshi, Azem Vllasi, Kaçusha Jashari, Jusuf Zejnullahu, Ali Shabani, Halil Geci, Ali Kelmendi, Albin Kurti, Vjosa Osmani, Albulena Haxhiu, Donika Gërvalla, Muhamet Shabani, Shpejtim Bulliqi, Florim Isufi, Tomë Gashi, Elez Blakaj, Nena Drashiq, Emilia Rexhepi, […]

KUSH FSHIHET PAS TEJE O PLAKU I RRJEDHUR Ullmar Qvick?!

Shkruan: Mehmet Musa Reagim Më 20 maj të këtij viti, në FZB, pikërisht në profilin e njërit nga veprimtarët e LDK-së, bile ish-Kryetar i degës së saj në Suedi, Muhamet Shatrit, u shpërnda një shkrim të një suedezi që pretendon të jetë mik i shqiptarëve, i vetëquajturi, Ullmar Qvick, shkrimi është shkruar në gjuhën shqipe. […]

D𝗶𝗽𝗹𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝗮𝗱𝗼𝗿𝗲̈ 𝘀𝗵𝗸𝘂𝗮𝗻 𝘀𝗼𝘁 në 𝗠𝗮𝗻𝗮𝘀𝘁𝗶𝗿𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗗𝗲𝗰̧𝗮𝗻𝗶𝘁

Shkruan: Gëzim Mekuli, kritik i mediave 𝟮𝟱 𝗱𝗶𝗽𝗹𝗼𝗺𝗮𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗮𝗺𝗯𝗮𝘀𝗮𝗱𝗼𝗿𝗲̈ 𝘀𝗵𝗸𝘂𝗮𝗻 𝘀𝗼𝘁, 𝗯𝗮𝘀𝗵𝗸𝗲̈ 𝗲 𝗺𝗲 𝘀𝗸𝗲𝗻𝗮𝗿 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗶, 𝗽𝗲̈𝗿 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲𝗸 𝗱𝗿𝗲𝗷𝘁𝘂𝗲𝘀𝗶𝘁 𝗲 𝗠𝗮𝗻𝗮𝘀𝘁𝗶𝗿𝗶𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗗𝗲𝗰̧𝗮𝗻𝗶𝘁. 𝗗𝗵𝗲 𝗺𝗶𝗿𝗲̈ 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝘀𝗲 𝘀𝗵𝗸𝘂𝗮𝗻. Por të nderuar lexues, Pse 25 diplomatët dhe ambasadorët shkuan sot dhe vizituan murgjit serb të Deçanit? Pse shkuan dhe e vizituan të gjithë së […]

Toponimet e vendosura, nuk shlyhen nga kujtesa e kombit

Nga: LUAN BACI 23 MAJI 2023 Lidhur me nje diskutim ku permendet emeri i muzeut Enver Hoxha, ne Muzeun qe ishte ngritur per te, ka diskutime sot e do te vazhdojne sa kohe memorja kombetare punon mire, e nuk fashitet. Por ata reaksoonare kundershqiptare, jo pakehere te vendosur ne detyra te medha shteterore edhe me […]

© 2016 - 2023 | DIPLOMACIA.dk