“TË MOS I MARRË ME VETE ATO QË DO TË SHKRUAJË”

Lufta, Rusisë dhe Ukrainës

LAJME

P ë r v j e t o r Më 15 shkurt 1970 – 2024

  P ë r v j e t o r Më 15 shkurt 1970 – 2024 Sot shënohet pëvjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës. Universiteti i Prishtinës është universiteti më [...]
  OPINIONE

  Lufta, Rusisë dhe Ukrainës

   Rilexim “Përdorimi i forcës ushtarake nga Rusia kundër Ukrainës, së pari, do ta vërë në pikëpyetje vetë ekzistencën e Rusisë [...]

   KUSH DHE SI PRETENDON TA SJELLË NDRYSHIMIN VETËM PËRMES NJË PALË ZGJEDHJESH NË MAQEDONINË VERIORE,

    Reflekse KUSH DHE SI PRETENDON TA SJELLË NDRYSHIMIN VETËM PËRMES NJË PALË [...]

    RETROSPEKTIVË PËR NJË DATË TË SHËMTUAR!

     -Gazeta SOT, 21 Shkurt 2024- Në historinë e një populli e të [...]

     Nuk ka se si pranohet, “HERO NE LUFTE” dhe horr “i maskuar” ne paqe!

      Nuk ka se si pranohet, “HERO NE LUFTE” dhe horr “i maskuar” [...]

      Nuk ka se si pranohet, “HERO NE LUFTE” dhe horr “i maskuar” ne paqe!

       Ne shikim te nje video te nje interviste te dhene nga HEROI [...]
       INTERVISTA

       ENVER HOXHA ISHTE MJESHTËR NË PËRDORIMIN E IDEOLOGJISË

        Intervistw me VIKTOR AZIS ÇAMIN, më 1997 Viktor Çami është i biri Azis Çamit (1893 – 1943) nga Filati i [...]

        INTERVISTË E JUSUF GËRVALLËS, BOTUAR NË GAZETËN GJERMANE“TAGESZEITUNG” / 20 Janar 1982

         Pyetje: Ju keni bashkëpunuar me një organizatë ilegale të “minoritetit shqiptar” në [...]

         Dokumente të reja arkivore, në Sanaxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë…

          Dokumente të reja arkivore, në Sanaxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime [...]

          Qarri: Grenell me lirimin e Thaçit, synon që veriun e Kosovës t’ia dhurojë Serbisë

           Cilat janë arsyet pse Grenell po synon lirimin e Thaçit nga Gjykata [...]

           Sajma Hasanoviq, një tjetër shqiptare nga Sanxhaku që arriti ta kuptoj se nuk është boshnjake

            Problemet e Masbjeshkës (krahina e Sanxhakut e ndarë në mes të Serbisë [...]
            KULTURË

            FALËNDERIME!

             Dje në Breshia të Italisë me mbështetjen e Konsullatës së përgjithme të Republikës së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë, po [...]

             NË PIEDESTALE I KTHEHEN MALET!

              Është ky shkurti, muaji me më pak ditë; Çapraz fare njerëzia, tollovi, [...]

              A janë grekë “grekët” e sotëm?!

               Grekët, që të vërtetohet se kanë ekzistuar ndonjë herë, duhet të provojnë [...]

               ÇKA DUHET TË NJOHË NJË ETIMOLOG…

                Gjuhët e quajtura i.e. sillen si plagjiatura gjuhësore të protogjuhës që nga [...]

                FAMILJA DHE ÇËSHTJA SHQIPTARE

                 Në një qytet historik, i mbushur me ngjarje të kaluara dhe ndërtime [...]
                 HISTORI

                 “TË MOS I MARRË ME VETE ATO QË DO TË SHKRUAJË”

                  Shoku Enver Hoxha më tha këto fjalë, për dijetarin plak Spiro Konda, rreth viteve 1953 -1954: “Konda plak ka kërkuar [...]

                  KËTA SHQIPTARË IA SOLLËN KËTË GJENDJE TURQISË MË 1920

                   R e f l e k s e Shtetit të Maqedonisë Veriore, [...]

                   Golgotha Shqiptare

                    ”Si u gjet libri i holokaustit. Serbët vranë 500 000 shqiptarë – [...]

                    A janë grekë “grekët” e sotëm?!

                     Grekët, që të vërtetohet se kanë ekzistuar ndonjë herë, duhet të provojnë [...]

                     Në 16-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

                      P ë r v j e t o r Në 16-vjetorin e [...]
                      ANGLISHT

                      Tensions Rise in Belgrade: Protests and Clashes at City Assembly Amidst Electoral Dispute

                       In Belgrade, tensions soar as protesters clash with police at the City Assembly, demanding justice amidst allegations of electoral fraud, [...]

                       Serbia’s Electoral Strife: EU Scrutinized Amidst Vucic’s Contested Victory and Balkan Tensions

                        n Serbia’s parliamentary elections, President Vučić’s victory amidst vote-rigging claims raises tensions. [...]

                        In Serbia’s Upcoming Elections, Shadows of the Past Loom Over the Future

                         In Serbia’s elections, Pres. Vucic’s legacy intertwines with regional stability. Amidst economic [...]

                         Elite Kosovo Police Units Protest for Improved Working Conditions

                          Imer Zeqiri, head of the Kosovo Police Union, speaks at the press [...]

                          Skopje Showdown: Evasive Diplomacy and the Unholy Tango of the US and EU, Entangled in a High-Stakes Game of Russian Roulette in the Balkans

                           The 30th OSCE Ministerial Council, showed the shadows looming over the Balkans. [...]
                           © 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk