ËSHTË TRAGJEDI E PARIPARUESHME, NËSE LEJOJMË QË VIRUSI INJORANT ISLAMIK TË KTHEHET NË MARRËZI KOLEKTIVE

15
Jun
2024
Shkruan: Lirim Gashi

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Askund në Torah, Bibël apo Kuran nuk përmenden apo parashikohen televizorët me telekomandë, makinat jeshile me energji diellore apo makinat klasike me karburantë.
Askund në këto libra gjoja të shenjta nuk përmenden, shfaqen apo parashikohen raketat me rreze të shkurtëra apo të gjata.
Këta libra madje nuk e parashohin as ngritjen e penisit të plakur me Viagra.
Anasjelltas, në çdo cep të Tevratit, Biblës dhe Kuranit shfaqen monstra, dragonj, xhinë, gjarpërinj, shtriga dhe magjistarë që fluturojnë me një fshesë mes këmbëve dhe që pasuesve të Moisiut, Jezusit dhe Muhamedit ua hanë krimbat nga mishi i dhëmbëve.
Atehere si ka mundesi që njerëzit normalë të besojne në katrahura (mutsihone) të tilla dhe ta shesin vetën si intelektualë, truri i të cilëve peshon disa killa ?
A mund ta imagjinoni se si do të dukej bota e sotme pa intelektualë dhe shpikës të vërtetë shkencorë që më çmimin e jetës sfidonin marrëzitë e klerikëve fetarë me fakte të pamohueshme shkencore, të cilat më vonë rezultonin me shpikje gjeniale teknologjike ?
A e kuptoni ju se nuk do ta kishit kurrë mundësinë të abuzonit kaq keq me shpikjen e tyre më moderne, internetin, për ta shfaqur dhe vërtetuar marrëzinë tuaj të pafund.
A e kuptoni ju se duke abuzuar me internetin e tyre ju njëkohësisht po abuzoni me të drejtën tuaj të garantuar me ligj për të qenë idiotë të manipuluar, të paskajshëm, të dëmshëm dhe të rrezikshëm, jo vetëm për veten tuaj dhe familjet tuaja, por sidomos për shoqërinë dhe shtetin.
Në fakt, ju do të kishit vdekur qysh në fëmijëri nga lija e zakonshme e ujit, nëse nuk do të kishte shpikës gjenialë të vaksinave.
Sidomos ju imamë të Bashkësisë Islame të Kosovës.
A jeni të vetëdijshëm për sasinë e virusit të marrëzisë me të cilën po e infektoni dhe helmoni shoqërinë?
A jeni të vetëdijshëm se duke prodhuar kaq shumë analfabetë funksionalë dhe kaq shumë budallenj të dobishëm për armikun shekullor, ju po e rrezikoni të ardhmën e shtetit ?
A jeni i vetëdijshëm se vetëm shqiptarët që ju i ktheni në mumie njerëzore që nuk kanë mendim dhe qëndrim të vetin për asgjë, i nevojiten Shërbimeve Sekrete Serbe dhe Ruse.
Sepse ua keni larë trurin me sapun nga çdo qelizë e shëndoshë, ndaj njësoj si budallenjtë avganë, ata do ta shkatërrojnë jetën e tyre dhe jetën e pasardhësve të tyre duke e shkatërruar kombin apo shtetin e tyre.
Në fakt nuk e keni fajin ju, por politikanët e qeverisë dhe të opozitës që varen nga pasuesit e juaj apo nga idiotët tuaj të dobishëm.
Sepse njësoj si ju, edhe ata janë të ndërtuar dhe të përbërë nga gjenet dhe qelizat e mutit, që i kanë trashëguar nga sperma e kontaminuar dhe e gjymtuar e Davidit apo Dautit.
Nga ana tjetër, unë nuk jam i çmendur që të mos besoj në një inteligjencë kohore dhe hapësinore që e tejkalon tonën të paktën për disa miliona herë.
Por ajo nuk është aspak e ngjashme me Perëndinë tuaj, të cilës ia keni dhënë tiparet tuaja më budallaqe dhe më të egra të karakterit, edhe pse në fund e përshkruani si një përsosmëri të pamohueshme, nën të cilën i fshihni të metat tuaja të panumërta.
Por edhe ajo inteligjencë kohore dhe hapësinore që e tejkalon tonën për disa miliona herë, nuk është e përsosur, sepse përndryshe Universi nuk do të ekspozohej vazhdimisht ndaj ndryshimeve dinamike.
Pse?
Sepse edhe uji që nuk lëviz bëhet i ndotur dhe toksik për qeniet e gjalla dhe mjedisin.
Epo, nëse vërtet dëshironi që unë atë inteligjencë dinamike kohore dhe hapësinore ta pagëzoj si Zot, do ta plotësoj me shumë zell dëshirën tuaj.
Por kjo nuk e ndryshon aspak thelbin e perceptimit dhe qëndrimin tim për këtë Zotin tuaj.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 15/06/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk