Gabriel Eskobarit I drejtohem më nji letër të hapur.

15
Sep
2023
Shkruan: Jashar H Selmanaj


I nderuar G. Eskobar dy fjal për qendrimin e juaj për Asociacionin. Zajednicen- Zajebnicen.
Natyrisht është e pa pranueshëm dhe e pa tolerueshëm kerkesa e juaj. Sepse po shkelet nji shtet SOVRAN. Konkretisht amerika ka investuar shumë për kosovën. Si veproni ju është e pa pranueshëm për popullin e kosovës. Madje e pa falshmë. Besa edhe e denueshmë. Sepse po shkelen parimet e ligjit nderkombetar mbi nji shtet sovran. Sigurisht ligji nderkombëtar për drejtësi e denon këtë qendrim. Se shkelet nji shtet sovran dhe është nderhyrje në shtetin tjetër. Vall a e lejon këtë ulje amerika?. Jo. Ajo kish filluar luftë. Natyrisht pa hezitim. Ndersa më kosovën lozni si të deshironi. Jo zotri nuk luhet më fatin e nji populli të vuajtur i cili në shekullin 21 shpall pavarsin dhe lirohet nga zgjedha shekullore serbe. Tani edhe nji hart e cila është marr nga arkivat ruse. Ju lutem studione më kujdes më emisaret Evropian dhe më Vuqiçin. Më ministrin e Xhelatit të SLLOBODAN MILLOSHEVIQIT I CILI I BËRI 4 LUFTA NË ISH JUGOSLLAVI. Madje kanë kryer MASAKRA DHE GJENICID MBI HAPSIRAT E ISH JUGOSLLAVIS. Në Slloveni. Kroaci. Bosnje në fund në kosovë. Natyrisht Aleksander Vuqiçi e ka vëndin në Hag. Për krimet e bëra gjatë kater luftrave të cilat i bëri pushteti i Vuqiçit. Ndersa për shqiptar ka vënd në Hag. Ndersa kimineli përkëdhelet dhe nuk dergohet në HAG, si Shqiptaret. Kosova është VIKTIMA, ndersa Serbia KRIMINELE. Tani po i ndryshoni vendin. VIKTIMEN E BËNI KRIMINEL. E KRIMINELET VIKTIM. Konkretisht këti veprimi nuk i vjen erë e mirë. Pikrisht kjo erë kundermonë i nderuar Eskobar. Pse për kriminelin Vuqiçin jo nuk ka vënd në Hag. Ka zbrit nga qielli?!. Apo është në pytje diça tjetër ju lutëm tregoni popullit shqiptar.
Pikrisht ky Vuqiçi e mohojë MASAKREN E REÇAKUT. Natyrisht për këtë masaker ka lajmëruar Wiliam Wokeri. Ndersa ju bëni dialog më doren e DJATHTË TË SLLOBODAN MILLOSHEVIQIT. Pse ju lutem pse. Tani çka ju detyron. Apo është ndikimi Rus. Pikrisht ky Vuqiç ka thën – Nese nji serb vrahet në Bosnje ne kemi më i vra 100 boshnjak. Ju lutem, si e spjegoni këtë vendim të VUQIÇIT e të qeveris serbe. Konkretisht thënjen e Vuqiçit. Ndesa ky gjakpirs i mohon krimet në kosovë. Gjegjësisht ky VUQIÇI I,,BUKUR” i juaj ishte minister i INFORMACIONIT GJATË 4 luftrave.. Tani ju e përkëdhelni SIKUR PAPEN E ROMËS. Pse. Ju lutëm?. Pse?!.
Tani pyes çka hanë në mëngjes, drek dhe Dark Gabiel Eskobari. Apo e ka prejadhjen nga KOLUMBIA. Mos është kusheri më Paulo Eskobaren. Natyrisht çdo popull e ka IDENTITETIN DHE DINJITETIN E VETË. Madje edhe pse jemi shtet i vogel. Konkretisht edhe Strica ( zogu ) peshon e ka peshen e vogel por ka pesh specifike… Madje individet janë shumë shumë të vegjel përball nji populli. Ndersa askush nuk ka të drejtë më e shkel KUSHTETUTEN E KOSOVËS SEPSE AJO ËSHTË E SHËJTË. Natyrisht as Gabriel Eskobari nuk ka të drejt më e shkel kushtetuten e nji shteti tjetër. Nese është DIKTATOR DHE NË SHERBIM TË SERBIS LE TË TREGON. Apo është mashtruar më laviret Serbe të cilat ja ka ofruar Serbia. Apo e ka ble më lek Serbia, sikur Grenellin dhe Kristofor Hillin.
Natyrisht miku i mirë, mikun as nuk të SHET DHE AS NUK E FAL. Të ndihmonë materialishtë. Madje më qenë nevoja e shkrep edhe nji pushkë për ty. Nese të tradheton quhet TRADHETAR MIKU.
Fatkeqësisht këta emisar ju kanë versul kosovës shumë ashpër dhe më nji natyrë shumë të egër. Sinqerisht po çuditem. Më amerikanet. Se për evrop nuk e qajë kokën. Sepse keta na kanë coptuar e tradhetuar më qindra here. Për Borellin dhe Lajçakun nuk dua të ndegjojë. Sinqerisht këta janë sherbetor të Serbis dhe Rusis. Sepse nuk pres mirë asgjë nga këta të shitur. Tani vall, si është e mundur Spanja dhe Sllovakia të cilat nuk e njohin kosovën SHTET. Pse këta më qenë emisar evropian për kosoven Natyrisht këta të lart cekurit mënjiher duhet të largohen. Sepse shtetet e tyre nuk e njohin shtetin tonë. Tani shteti jonë duhet më ju thënë troq. Natyrisht nuk i duam këta emisar. Ne duam nga shtet të cilat na njohin. P. Sh. Gjermania. Anglia. Zvicrra etj.
Ndersa Borelli dhe Lajçaku nuk kanë tager për të ndermjetsuar për dialog mes Kosovës dhe serbis. Madje këta nuk mëndojnë mirë për ne, por edhe ne nuk mendojë mirë për këta. Si duket të gjithë janë shitur lir të Vuqiçi. Natyrisht kam shumë deshirë të di, sa të holla i kanë marr për kokë. Tani nji pytje për emisaret pse nuk ka ASOCIACION PËR LUGINEN E PRESHEVËS, i nderuar Eskobar. Pse të lutëm. Ku flënë Lepuri këtu. Ju lutem tregoni. Pse nuk ka Asociacion për Vojvodinen. Se aty ka shumë hungarez e të tjerë. Të lutem Eskobar. A ka nji vënd në botë qe ka shtet MULTIETNIK DHE KA ASOCIACION NJI ETNIK. Natyrisht nuk ka askund në BOTË. Tani e gjetë kosovën e shkret më e shkel më të dy këmbët në FYTË?!. Jo zotri kjo quhet krim më shkel mbi nji popull të stervuajtur e më 1000 PLAG NË TRUP. Të lutem në amerik a ka popuj tjer apo vetëm amerikan. E dini ju i nderuar se të gjithë Amerikanet janë ARDHACAK NË AMERIK?!. Kush janë AUTOKTON- INDIANET. Pse nuk kanë INDIANET ASOCIACION NË AMERIK APO SHKOLL JU LUTËM. Ndersa në kosovën e gjorë po qetë KANUN. Jo Kanuni është i shqiptarevë. Tani ju lutëm mos shkel mbi 20. 000 plaget e shqiptarevë të DHUNUARA… Sa serb janë denuar për dhunime ju lutem trego. Mos shkel mbi gjakun e deshmorevë. Se janë diku mbi 15.000. Mos shkel mbi të zhdukurit. Sepse loti i NËNAVE. BABALLAREVE. Motreve. Vëllëzërve. Gravë të cilat rriten femijë JETIMA. Është mekatë i pa falshëm kur i shkel JETIMAT TË CILET EDHE SOT NUK E DINË. Se ku janë prinderit e tyrë. Natyrisht LOTI I JETIMIT JU MALLKON. Tani nuk po foli për dëmin e luftës, se është më miliarda apo më biliona. Në fund të lutëm mos shkel mbi popullin tim. Sepse populli im numërikisht është i vogel. Ndersa për mua është GJIGANT. Ju lutem korigjone qendrimin tuaj. Knini në KROACI U LEJUA TË PASTROHET. Ndersa kosova të bëhet multietnike më asociacion nji etnik. Vall mos është në pytje TREPÇA deshironi më e ndarë pasurin e sajë. Apo….
Në veri të mitrovices ishin para lufte mbi 15.000 shqiptar diku 5.000 serb. Shqiptaret u debuan nga veriu po thuaja të gjithë. Ndersa në veri erdhen ARDHACAK NGA SERBIA. Unë dhe populli im besojë nuk është kunder atyre serbevë të cilet kanë jetuar para lufte. Natyrisht perjashtohen kriminelet të cilet kanë kryer krime në kosovë. Por jam kunder ardhacakevë dhe jam për debim paqsorë nga kosova. Natyrisht kthimin e të gjithë shqiptarevë të debuar nga veriu. Nese vendosni për asociacion të njianshëm gaboni. Sepse populli im nuk fal. Si duket po i detyroni shqiptaret prap më u futë në luftë pa deshirën tonë. Në qoftë se i detyroni shqiptaret kurr nuk ka më pas qetsi gadishulli ILIRIK- Ballkani.
Ndersa për Shqiptaret në Maqedonin e Veriut nuk ka asociacion. Pastaj as për shqiptaret në Mal Të Zi. Pa e Harruar Tregun E Ri të ndar në dy pjes të drejtat ju mohohen kategorikisht. Natyrisht në fund fare për ÇAMËRIN NË GREÇI NUK DISKUTOHET HIQ E HARRUAR. Vlla çka ka ndodhur më miqet tanë. Pse kanë ndryshuar metamorfoz. Apo presioni i Rusis është shumë i fuqishëm. Sinqerisht ndegjova LAJÇAKU E PRET NË TAKIM EMISARIN GREK?!. Çka kerkon ky zotri. Natyrisht duhet të kerkohet nji autonomi SPECIALE PËR ÇAMERIN NË GREQI AI PELQEN
DIKUJT APO JO NUK KA RENDESI. Madje si rastësisht apo qellimisht janë emisaret e caktuar të cilet nuk e njohin KOSOVËN: Spanja Sllovakia. Greqia. Ju më prejadhje Sanjoll. Tani ju lutem, si është e mundur?!. Borelli dhe Lajçaku janë kunder KOSOVËS. Sinqerisht kjo është e verteta lakuriq. Konkretisht kur është në pytje toka jonë nuk duhet të qajmë kokën për shqetsimin e tjerëvë. Jo.
Nese thonë emisaret të largohem nga vëndi e ti falim tokë serbis ne nuk duhet të pranojmë më asnji çmim.
Tani po habitem më Baideni, si lejon kësi llojë emisaresh dhe amasador?!. Unë jam: 100% pro AMERIKAN. Por jam kunder mëndimit juaj Eskobar 1.000000%. Zoti e bekoftë Dardanin dhe e shpetoftë nga armiqet. Gjithashtu ZOTI E BEKOFTË AMERIKEN
APEL
POPULLI IM I DASHUR SHQIPTAR
Tani të nderuar është koha të mobilizohem, si në kohë të luftes. Sepse vënd ynë kerkon më i dal zot. Konkretisht të krijojmë nji fond për ndertim të fabrikavë në kosovë, gjegjësisht të ndertojmë fabrika të prodhojmë armatim shqiptar nga ekspert shqiptar mundesisht nga Gjëlpëra deri të nji armë e cila bënë mrekulli gjatë mbrojtjes. Mëndimi im mos të blejmë armë të huaja. Por të prodhojmë vetë. Sepse ne i kemi të gjitha mundesit. Sepse faktori njeri nuk mungon. Madje as metalet nuk na mungojnë. Ne i shesim të pa përpunuara. Sinqerisht është koha të dy shtetet tona të marrin nji vendim të përbashket për ndertim të fabrikave të cilat të prodhojnë armatim SHQIPTAR NGA A DERI NË ZH. Sepse koha është të mbrohemi të pamvarur nga të tjerët. Konkretisht Vuqiçi ja tregon DHËMBËT BASHKESIS NDERKOMBETARE DHE E KERCENON KOSOVËN ÇDO DITË. Tani është koha edhe ne më i treguar DHËMBËT armiqeve të kombit shqiptar, gjegjësisht Serbis. Tani është çasti i fundit për ne. Natyrisht ne duhet të marrim shëmbull IZRAELIN, si veprojë nga ZERO. Sot është fuqi botrorë. Natyrisht unë jam për mbrojtje të prodhojmë armë të llojë llojshmë. Nesë mundemi. Besoj se ja dalim. Sepse kemi kapacitet. Ne të punojmë për shtet dhe mbrojtje të vëndit tonë. Natyrisht është e drejta e jonë. Konkretisht në nuk duhet të shqetsohem kur kritikohem ose nuk e kemi qetsin tonë për shqetsimin e të tjerëve. Ujkun e kishin pytë pse e ke qafen e trash kishtë thënë: Punët e mia i pleqnojë vetë. Të nderuar shqiptar punoni dhe mëndoni për ardhmërin e kombit dhe të femijëve tuaj. Se ka ardh koha më ja kthye DINJITETIN SHQIPTARIT. Sepse dinjiteti ynë është shkelur shekujë më radhë.
Natyrisht jam 100% pro amerikan. Por jam kunder marionetavë të Vuçiqit, si është Eskobari 1.000000. Herë.
Më nderime të larta nga:
Jashar H Selmanaj

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 15/09/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk