Marrëzitë në emër të shkencës e dëmtojnë interesin kombëtar

13
Dec
2022

Shkeuan: Prof.DR. Abdulla Mehmeti
6 nëntor 2022

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ky që fshihet pas emrit “Epoka e Errët Shqiptare” dhe ata që mendojnë si ky, le të mbyten në shurrë të pulës me këto ide sipas propagandës serbomadhe e ruse-bullgare!
Me shkas, komenti në lidhje me shkrimin tim “SHTETI DHE KISHA ORTODOKSE SERBE NUK KANË ASNJË ARGUMENT PËR TË “DREJTËN E TYRE HISTORIKE” MBI MANASTIRET DHE KISHAT ORTODOKSE SHQIPTARE NË KOSOVË, SHQIPËRI DHE MAQEDONI”
Epoka e Errët Shqiptare:
·
“Patrikana e Ohrit ishte Patrikana e kishes se perandorise bullgare, pas kjo e fundit filloi te humbiste territore ne favor te Bizantit dhe u zhvendos nga Pliska e pastaj Shkupi.
Pasi ra ne duart e Bizantit ajo u ul ne nivelin e Arqipeshkvise, edhe pse ne letra ishte autoqefale dhe per disa kohe vazhdoi me liturgjine ne gjuhen sllave, derisa perfundimisht Patrikana e Kostandinopojes ia hoqi edhe kete te drejte dhe e ktheu liturgjine ne greqisht.
Shqiptaret e serbet ishin nen autoritetin e kesaj kishe derisa u krijua Arqipeshkvia autoqefale e pastaj Patrikana serbe. Nuk dihet se kujt etnie i perkiste Jovan Dibrani, por gjasat jane qe te kete qene sllavo-maqedonas, pasi ne ate periudhe Dibra ishte e banuar gjeresisht me sllave dhe kisha ishte ne letra bullgare.
Nuk ka pasur ndonjehere kishe te dominuar nga shqiptaret pasi nuk ka pasur asnjehere perandori shqiptare.”

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 13/12/2022

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk