“TROJA GJENDET NË SHKODËR” – ALBANIA – i autorit prof.Çlirim Hoxha

31
Jan
2023

Shkruan: Sehit Beluli
Emily Nguyen-Whiteman , njëra prej Akademikeve të reja shpjegoi se e gjithë arkitektura e lashtë greke pasqyrohej te ndërtesat në Uashington , duke përfshirë edhe një bankë që ndodhej matanë rrugës përballë kafenesë ku “ata ishin mbledhur për të debatuar idetë mbi mitologjinë e të tjera si këto”…
“Zgjodhëm Greqinë , sepse kuptuam se askush nuk do të shkonte atje dhe të kontrollonte” – tha ajo . “E keni parë ndonjëherë atë vend ?
“Është si një varr i braktisur i mbushur me mace”…
Ajo shtoi se : “Por ishte e pashmangëshme që njerëzit të fillonin të kërkonin nga ato gjëra “të lashta” dhe pa kaluar shumë kohë u gjenda në Athinë gjatë gjithë verës duke ndërtuar Pantenonin PËR TË FSHEHUR GJURMËT” ..
Nguyen – Whiteman pranoi se asaj ju NGARKUA DETYRA TË NDRYSHONTE DOKUMENTET QË FILLONIN NGA BIBLAT E HERSHËME DERI TEK SHKRIMET E TOMAS XHEFERSONIT për të pasqyruar një ndikim të GREQISË SË LASHTË – Një detyrë që përfshinte krijimin nga asgjëja të një gjuhe të bazuar në greqishten moderne e cila mund të kapërdihej lehtë sikur ishte nga paraardhësja e saj e lashtë.
Sot akademikët Nguyen dhe Kevin Davenport kërkojnë falje për këtë gënjeshtër të madhe me temë lashtësinë…..
Ajo që shqetëson autorin Çlirim Hoxha është fakti se përse grekët braktisën greqishten e vjetër dhe formuan të flasin një greqishte të re ?!!!!
Ku qëndron e fshehta e kësaj braktisje?!!!!
Çfarë ishte në vetvete greqishtja e vjetër?!!!
Mos vallë kemi të bëjmë me Pellazgjishten ose më saktë Pellazgo-Ilirishte , pra me gjuhën shqipe të cilën vrapuan ta quajnë “greqishtja e vjetër” me qëllim largimin sa më shumë nga e vërteta , Pellazgo/Ilire trashëgimtare e vetme e së cilës është Gjuha shqipe?!!!!
Autori me të drejtë irritohet :
Ku ishin shqiptarët dhe shteti i tyre kur nën rrogoz bëhej fabrikimi i Greqisë antike ???
Natyrisht që shqiptarët ishin të bllokuar e të ideologjizuar së bashku me institucionet shkencore drejtuesit e të cilave kishin mbaruar studimit në Botë dhe Europë universitetet e së cilave këshillonin e mësonin se antikiteti u përkiste grekëve dhe se Rilindasit tanë shqiptar ja kishin futur kot kur shkruanin se THEMELUESIT E QYTETËRIMIT BOTËROR ISHIN SHQIPTARËT DHE SE GJUHA SHQIPE ËSHTË NËNA E GJUHËVE.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 31/01/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk