♤ Prapaskenat ndaj Kombit Shqiptar ,”Perandorisë” së parë e të vetme të çdo kohe!

13
May
2023

Shkruan: Aristotel Petro
12 Maj 2023

Të nderuar lexues, çdo fakt apo deklaratë këtu nuk bëhet për të anatemuar apo hedhur urejtje për asnjë shtet e popull por për të mësuar një të vërtetë të pa mohueshme që jo shpesh mund ta gjeni të argumentuar në këtë mënyrë dhe kaq shkurt, një të vërtetë e cila në se kuptohet drejtë hedh bazat për një bashkim real e demokratik të vendeve të rajonit tonë.
Duhet të kuptoni se çfarë do të thotë Grek. Nuk ka ekzistuar ndonjë popull apo banor grek deri në mesin e shek.19të. Menjëherë pas Luftës heroike të Arvanitasve apo e thënë ndryshe e shqiptarëve të Peloponezit dhe Epirit kundër Perandorisë Osmane dhe pas çlirimit prej tyre filloi një tjetër luftë edhe më e egër e më shtypëse se ajo që shqiptarët kishin parë për 400 vjet nga osmanët, lufta me perandorinë greke që u krijua nga hiçi me urdhër në formë ultimatumi. Kush beson në krisht dhe flet greqisht do të quhet grek e do gëzojë çdo të drejtë si shtetas në atë vend por kush nuk pranon do të vritet ,burgoset e debohet nga vendi. Gjuha koine me bazë gegnishten tonë që përdorej në Perandorinë Bizantine përgjatë sundimit të saj u quajt gjuhë greke dhe u vendos me detyrim në shtetin grek të sapo pagëzuar si të tillë pas burgosjes e ekzekutimit të së gjithë heronjve që e çliruan nga Perandoria Osmane, shteti Grek që përfshite në teritoret e saj fillestare vetëm Peloponezin, Morenë, Lamia n dhe disa zona rreth saj ishte më pak se 1/3 e teritorit të sotëm të këtij shteti. Fshatra të tëra u masakruan e u dëbuan vetëm se ishin shqiptarë të besimeve jo ortodokse . Ortodoksia që mbeti u deformua në mjet terori e ndërzimi kundrejt pjesës jo ortodokse të shtetit të ri të pagëzuar me emrin e shpikur Greqi. prej mes shekullit të 19të deri në mes shekullin e 20të popullsi të pa numërta nga Egjypti, Turqia, Armenia, Gjeorgjia, Rumania(Vllahia),Bullgaria, Rusia ,India etj vërshuan në vendet e mbetura bosh prej shqiptarëve të masakruar e dëbuar. Dhjetra ishuj si Lemnosi etj ishin zbazur deri në zero prej shqiptarëve , ardhacakët gjetën shtëpira e prona të gatëshme në ato troje të begata dhe u pagëzuan si pronarë të rinj të shtetit të sapo krijuar nga masakrimi një populli të tërë me të vetmin kusht që të mësonin greqisht e të faleshin në kishën greke(pseudo ortodokse) .Parlameti i parë në greqinë e 1830 që fliste fillimisht shqip prej të zgjedhurve legjitimë pas luftës ndaj otomanëve,e vetëm 2 dekada më pas u zëvendësua nga gerqishtja e greqisht folësa që me ligjet e imponuara ndaluan përdorimin e gjuhës shqipe duke masakruar këdo që fliste apo këndonte shqip. Prej Bavarisë mbërriti një mbret i deleguar i quajtur Oto që u çudit i pari kur nuk pa asnjë prani të vetme greke në vendin e pagëzuar si Greqi. 100 vite pas revolucionit Arvanit më 1920 ekspansioni i shtetit të ri grek i mbështetur dhe prej fuqive europiane të kohës kaloi Artën e ariti deri në Janinë nga veri perëndimi dhe nga veri lindja deri në Florinë, Selanik e Kavalla. Demagogjia greke vazhdoi të bëjë masakra të tjera ndaj popullsive shqiptare që ndodheshin brenda kufijve të ekspansionit , kështu deri më 1945ën u masakruan e u dëbuan disa qindra mijë banorë të çamërisë vetëm se ishin shqiptarë … Ende sot e kësaj dite në Greqi jetojnë mbi 4 milionë shqiptarë si të vetmit autoktonë aty dhe ishin këta që mirëpritën dhe 2 milionë të tjerë që mbëritn aty pas viteve 90të e të gjithë këta shqiptarë i bashkon përsëri e njëjta gjë si më parë etërit e tyre … persekutimi e racizmi shfrenuar super anadollak i greqizimit të vendit. Greqizim që nuk ndali as pas viteve 90të e deri sot kur ende grekët në vend të njohin masakrat e të venë drejtësinë në vend kërkojnë ekspansione të reja ndaj truallit shqiptar duke pretenduar kufirin deri në Lumin Shkumbin, detyrimet Europiane ndaj çdo qeverie shqiptare prej krijimit në 1912 e deri sot kanë krijuar në jug të Shqipërisë minoritete të pa qena më parë madje minoritete që çuditërisht risin numrin e minoritarëve dhe pse popullsia e Shqipërisë zvogëlohet prej emigracionit dhe më çuditërisht akoma dhe pse në greqinë e sotme jetojnë mbi 5 milionë shqiptarë për Europën (se për greqinë as bëhet llaf) ky fakt nuk përbën asnjë shkak për të lejuar minoritete apo asosacione shqiptare aty. Loja vazhon çuditërisht ende sot me kërkesa për kufij detarë e tokësorë dhe qeveritë kuislinge që venë e vinë e kurrë nuk janë në shërbim të Kombit shqiptar jo vetëm që nuk kërkojnë të drejtat e mohuara të shqiptarëve por më keq akoma pasojnë dëshirat e kërkesat e ruso-grekërve të evropit. Ka fakte të tjera pa fund por e vërteta është një dhe këtë që kam shkruar këtu ska shkencëtar që ta mohojë apo ti gjejë argument kundërshtues.
Kjo është historia dhe jo mbrapashtesat që hidhen nëpër shkrime e komente të ndryshme me grekë inekzistetë që erdhën nga askundi . Termi greqi është ideologji dhe jo popullsi Autoktone , si e tillë nuk ka se si të kuptohet as Greqia e lashtë as ajo e sotme pa popullsinë Autoktone që janë vetëm shqiptarët!
Popullsia në 1820ën në Zonat e Moresë (Peloponezit), Atikës dhe Epirit përbëhej në masën 95% prej shqiptaërve , 5 % të tjerë ishin Vendikas, Arabë,Hebrenj, etj. Ndërsa Selaniku e rrethinat përbëhej prej 75% Shqiptarë 10% Hebrenj 10% Vllehër , 5 % Arumunë vendeikas etj…
Ali Pasha Tentoi të bënte bashkimin e parë mes Nea Arvanitisë (greqisë së sotme)Epirit dhe shqipërisë e trojeve të tjera shqiptare që shtriheshin në Malin e zi, Maqedoni , Kosovë e deri në Beograd . Këtë plan e kundërshtoi menjëherë Europa sepse nuk dëshironte të ringrite perandorinë shqiptare që mezi e kishte rënuar përmes kombinacioneve të saj. Ali Pasha u eliminua prej Fuqive të Europës pikërisht për të prishur këto palane të Ali Pashës për dominimin e shqiptarëve. Koka në Stamboll u dërgua për të deformuar historinë e aspak prej urdhërit të Sulltanit të Perandorisë Osmane tashmë të dorëzuar totalisht tek fuqitë Ruso Europiane !
Në se dikush nuk ka kuptuar se çfarë dua të them me Perandori shqiptare le ta kuptojë një herë e mirë se deri në shekullin e 9të të erës sonë nuk ka pas kurrë ndonjë perandori Romake apo Bizantine që të ketë qenë e pa drejtuar e sunduar prej shqiptarëve apo etërve të tyre. Koncilli famëkeq i Nikeas në vitin 833 ishte fillimi i shkatërimit të paqes në botë dhe të njerëzve që dinin të udhëhiqnin kltë botë në paqe e Besë pra të shqiptarëve, menjëherë pas takimit të këtij kanceri gjithë Mesdheu filloi të përplasej mes luftërash shkatëruese ,filluan të kultivohen gjuhë të pa numërta e të botohen libra të falsifikuar, bibliotekat ishin të parat që vidheshin e digjeshin kurse dijetarët burra apo gra qofshin digjeshin në turrat e druve të inkuizicionit ! Mijëra Qytete të vjetra antike e artefakte u rënuan nga themelet përgjatë lutërave pa kuptim por që shfarosën popillsi të tëra , prej Mongolisë hordhi të tëra u lejuan të mongolizonin fillimisht zonat përreth e më pas Thrakinë e gjysmën e Ballkanit. Krimet vazhdojnë ende sot me demagogji klerike e politike të feve e politikave nga më të mbrapashtat e më absurdet që çuditërisht jo vetëm tolerohen por dhe nxiten ende prej shteteve si Serbia, Rusia apo Arabia Saudite.
Ndërkohë me sytë tona ne sot shikojmë deformime e dhunime nga më të pështirat jo vetëm të historisë por dhe të realitetit që po jetojmë. Të jesh shqiptar në greqi nuk mund të mbijetosh po nuk ndërove emrin apo nuk lëpin politikën e atij vendi , në Serbi as që bëhet fjalë të deklarohesh shqiptar. Në Maqedoni të veriut dhe pse ligji parashikon të drejta të barabarta për shqiptarët ende zbatimi nuk shihet të gjejë vend në atë shtet që mbahet në këmbë veç prej shqiptarëve, në Mal të zi shqiptarët janë katandisur pakicë kombëtare aty. Bosnja e Sanxhaku tashmë ka haruar që ka qenë shqiptare … Ka dhe shumë Argumenta që flasin shqip , po ka sa të duash të tjera plot por vështirë se dikush gjen një argument të vetëm të kundërshtojë çka kam shkruar këtu. Historia e vërtetë nuk mund të zhduket dot dhe pse përpjeket satanike janë të pa matshme ,ajo qëndron në ajër si një lloj frekuence që kapet prej çdo mendje të hapur që nuk është helmuar nga arsimimi gabuar apo nga propaganda të mbrapshta antishqiptare, nga lëmosha e pensioneve të huaja dhe faktorëve të tjerë të ngjashëm …
Në se Europa do të shpëtojë veten dhe Demokracinë e saj duhet që atë që u toleron serbëve, grekëve, bullgarëve e të tjerëve në trojet shqiptare duhet që dhe në shtetet respektive të lejohet e të mos pengohen minoritetet shqiptare aty të cilat për kortezi i quajmë minoritete sepse në të vërtetë janë popullsi shtetformuese kudo që përmendëm.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 13/05/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk