Të gjithë shqiptarët kundër propozimit të tradhtarit greko-ortodoks Edvin Kristaq Rama

03
Jul
2023
Shkruan: ANALISTI- Gani Qarri

30-Qershor- 2023
Shteti e ka për detyrë, ta bëjë të ditur për të gjithë qytetarët, se kërkesa qëllimkeqe e Edvin Kristaq Ramës për një konferencë ndërkombëtare për Kosovën, është akti përmbyllës i paramenduar hollësisht nga tradhtari Rama dhe armiku i Kosovës Aleksandër Vuçiq, për zhbërjen e Kosovës si shtet dhe territor kompakt, akt kobzi ky i filluar nga dyshja në fjalë, qysh me Ballkanin e Hapur, në hartat e të cilit, vet tradhtari Rama e paraqiste Kosovën, si territor të Serbisë.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

-Propozimi i fundit ndjellakeq e kobzi, i Edvin Kristaq Ramës, pikërisht në këto momente tendosjeje kur të gjithë jemi dëshmitar të qëndrimit të njëanshëm dhe plotësisht serbofil të ndërmjetësuesve të lartë të BE-së, ambasadorit Hill dhe emisarit amerikan Eskobar, është jo vetëm tërësisht i papranueshëm, por edhe aq i rrezikshëm, sa që edhe Kosova do të ndahej e ri copëtohej patjetërsisht, për të gllabëruar pjesët më vitale të saj Serbia fashiste, siç u nda e copëtua Shqipëria nga fqinjët, më 1913 në fillim shekullin e njëzetë. Kërkesa e Edvin Kristaq Ramës për një konferencë ndërkombëtare për Kosovën, duhet ta dinë përfundimisht të gjithë, madje edhe ata që janë amator në politikë, se është akti përmbyllës i paramenduar gjatë dhe hollësisht nga tradhtari Rama dhe armiku i përbetuar i Republikës së Kosovës Aleksandër Vuçiq, për zhbërjen e Kosovës si shtet dhe territor kompakt, akt kobzi ky i filluar nga dyshja në fjalë, qysh me Ballkanin e Hapur, në hartat e të cilit, vet tradhtari Rama e paraqiste Kosovën, si territor të Serbisë.

Dalja kaq e papritur e Esat Pashës së ri, me idenë për futjen e çështjes së Kosovës, edhe në një konferencë ndërkombëtar, në emër të definimit të raporteve me Serbinë, për vetëm 20-30 mijë pjesëtar të pakicës serbe në veri, siç u shpreh tradhtari Edvin Kristaq Rama, në Bruksel, ka për qëllim zhdukjen e shtetësisë së Kosovës dhe plotësimin e dëshirës më të madhe që ka ëndërruar Vuçiqi dhe Serbia hegjemoniste, qysh nga vulosja e pavarësisë së Kosovës nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë, si organi më i lartë juridik i OKB-së. Një konferencë e tillë, të gjithë e dimë, se do ta kthej serish Kosovën në pikën zero dhe fus trajtimin e çështjes së saj, edhe një herë, në një trajtesë ndërkombëtare, nga e cila, vetëm një Zot e di se si mund të dalë, nëse nuk do zhdukej krejt si territor dhe shtet, gjë që mund ta propozojnë vetëm armiqtë më të përbetuar të saj, si Edvin Kristaq Rama.

Prandaj përderisa pavarësia e Kosovës është vërtetuar nga vet Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë si organi më i lartë juridik i OKB-së, akt i cili mbetet i pa negociushëm me asnjë shtet, emisar a ndërmjetësues, ideja mjegullisë e sivëllait të Vuçiqit, Edivin Kristaq Ramës, nuk është më vetëm një ide dhe hap i thjeshtë animi ndaj Serbisë, por pozicionim i hapur armiqësor kundër qytetarëve dhe shtetit të pavarur të Kosovës, të cilët duhet ti mbushin sheshet dhe rrugët me protesta kundër ndërhyrjeve të tij armiqësore, e të paprecedent dhe thellësisht dashakeqe ndaj statusit të vendit tonë të pavarur!

Kështu që habit, shumë fakti, se si edhe pas përshkallëzimit të Edvin Kristaq Ramës, deri në këtë akt të hapur antikombëtar e antishtetëror të pozicionuar publikisht dhe në mënyrë krejt armiqësore kundër Republikës së Kosovës, guxon të heshtë Kuvendi i Republikës së Kosovës pa thirrjen e një seance të jashtëzakonshme parlamentare dhe Qeveria e vendit tonë, të mos e thërras ambasadorin shqiptar për ti përcjell notën e protestës si dhe të ndërmarr masa urgjente kundër qëndrimeve kaq poshtëruese dhe me qëllime vrastare të një vllaho-greku shqipfolës si Edvin Kristaq Rama, duke e shpallur armik të shtetit të Kosovës dhe person antikombëtar e të padëshirueshëm për vendin tonë!

Për një akt kaq të paprecedent, nuk duhet përjashtuar as ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike dhe ngritjen e aktakuzës penale kundër tij personalisht në cilëndo gjykatë dhe institucion të mundshëm juridik e politik ndërkombëtar, për armiqësinë e hapur të shprehur publikisht dhe pa asnjë autorizim zyrtar të Kosovës, në instancat më të larta të BE-së, kundër qytetarëve dhe shtetit të Kosovës, duke mbyllur çdo kontakt me të, deri në shkarkimin përfundimtar nga pozita e kryeministrit dhe vendosjen e tij para drejtësisë shqiptare për tradhti kombëtare! Pas këtij akti kaq të paprecedent, dashakeqës e tërësisht skandaloz, kundër qytetarëve dhe shtetit të pavarur të Kosovës, përfundimisht duhet të ngritët edhe zëri i opozitës së shkërmoqur e tërësisht të lodhtë e injorante në Kosovë,veçanërisht PDK, që ka kooketuar pareshtur me te, si dhe opozitës në Shqipëri për dëbimin e këtij antikombëtari me nam, nga udhëheqja e shqiptarëve dhe shtetit amë.

Shteti e ka për detyrë, ta bëjë të ditur për të gjithë qytetarët, se kërkesa qëllimkeqe e Edvin Kristaq Ramës për një konferencë ndërkombëtare për Kosovën, është akti përmbyllës i paramenduar hollësisht nga tradhtari Rama dhe armiku i Kosovës Aleksandër Vuçiq, për zhbërjen e Kosovës si shtet dhe territor kompakt, akt kobzi ky i filluar nga dyshja në fjalë, qysh me Ballkanin e Hapur, në hartat e të cilit, vet tradhtari Rama e paraqiste Kosovën, si territor të Serbisë. Nga Qeveria dhe politika serioze e vendit, duhet tu sqarohet edhe për nxënësit nëpër shkolla fillore e të mesme, punëtorët, artistët, krijuesit dhe të gjitha strukturave të popullsisë se propozimi i tradhtarit grekoortodoks Edvin Kristaq Rama, është qëllimi i kamotshëm i Serbisë fashiste, tani fatkeqësisht shpërfaqur nga goja e një shqipfolësi të shitur e renegat si ky edhe në instancat më të larta të BE-së dhe ato ndërkombëtare, pa asnjë autorizim të vendit tonë, nga ky zëdhënës dhe shërbëtor i përbetuar i Aleksandër Vuçiqit për ta rikthyer përsëri Statusin Politik të Kosovës në tavolinë të bisedimeve, ku Kosova patjetërsisht, do të masakrohej me ndarje e ri-copëtim, për të gllabëruar pjesët më vitale të saj Serbia fashiste, siç u nda e copëtua Shqipëria nga fqinjët, më 1913 në fillim shekullin e njëzetë.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 03/07/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk