A janë grekë “grekët” e sotëm?!

19
Feb
2024
Shkruan: Agron Dalipaj


Grekët, që të vërtetohet se kanë ekzistuar ndonjë herë, duhet të provojnë se:
1. Ekzistonte një luftë greko-romake.
2. Ekzistonte një perandor grek i Romës.
3. Ekzistonte një principatë greke në mesjetë dhe të japin emrin e një princi grek.
4. Ekzistonte një kryengritje greke antiosmane.
5. Ekzistonte një kapedan grek i “revolucionit grek”.
6. Të tregojnë se cila është veshja e tyre kombëtare.
6. Të mësojnë historinë se si flamuri i anijes tregëtarr ruse u bë flamur i shtetit të ri “grek”.
7. Të mësojnë e të tregojnë pse i vranë gjithë kapedanët e revolucinit të 1821.
8. Të mësojnë të vërtetën pse o Megas Aleksandros nuk u lejua të merrte pjesë në Lojrat Olimpike të Athinës.
9. Nëse Skënderbeu është grek, pse nuk ka një përmendore a bust të tij në tërë Greqinë e sotme.
10. Duhet të mësojnë dhe se ne shqiptarët jemi pasardhës të ilirëve që bënë luftrat më të gjata në historinë e njerëzimit: 240 vjet luftra Iliro – Romake dhe i dhanë Romës përmbi 41 perandorë.
Shqipja është gjuha më e vjetër i.e. dhe të gjitha personazhet mitologjikë e biblikë etimologjikisht referojnë te shqipja.
500 vjet nën Perandorinë Osmane shqiptarët, përveçse i dhanë 39 vezirë (nga 43 që kishte ajo perandori), bënë edhe 240 kryengritje kundër saj.
Gjithë princat e “Greqisë” mesjetare ishin arbërorë e me emra shqip.
Grekët duhet ta dinë se në vitet 1920 – 1922 përzunë 2.8 milionë shqiptarë nga Epiri, që atë kohë quhej Kato Alvania, me preteksin se ishin turq, për shkak të fesë dhe ky ishte gjenocid i pastër.
“Grekët” e sotëm duhet ta dinë se një ditë do përgjigjen edhe për gjenocidin e 1920-22 dhe për gjenocidin ndaj popullsisë çame në fund të Luftës së II Botërore.
“Grekët” e sotëm do ta kuptojnë një ditë se dhuna që ushtrojnë pandërprerje do të shpaguhet.
“Grekët” e sotëm duhet ta dinë se Greqia është një vend terrorist, ku shkelen hapur të drejtat e njeriut dhe kjo nuk mund të vazhdojë përjetësisht.
A janë grekë “grekët” e sotëm?!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria: ,

Botuar: 19/02/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk