AKADEMIA MAQEDONASE E SHKENCAVE TË HIÇIT NË MËNYRË BRUTALE PRETENDON EDHE SOT TA MOHOJË AUTOKTONINË E SHQIPTARËVE

22
Mar
2023

Shkruan: Prof.dr.Abdulla Mehmeti
Dëshmi
Me shkas, deklaratat e historianëve dhe arkeologëve maqedonas në lidhje me zbulimet e fundit arkeologjike në qytetin e Shkupit (Scupi antik i Dardanisë).
Këtë nuk e ka bërë as Akademia Serbe e Shkencave dhe Arteve, as shovinistët më të mëdhenj të ideologjisë çetnike serbomadhe. Kujt i shërben kjo dhe pse studiuesit shqiptarë janë kaq të heshtur përpara këtij falsifikimi dhe propagande perfide?!
Edhe sipas burimeve serbe, jo më sipas burimeve shkencore të pafaksifikuara, historia që pretendojnë ta shkruajnë autorët nga Maqedonia e sotme, përbëjnë skandalin më të madh që njeh shkenca e historiografisë botërore!
Në gjuhën serbe:
“Kraljevina Ilirija u doba kralja Agrona (3. vek pre nove ere), prostire se “od Epira do Neretve”.
Në gjuhën angleze:
Kingdom of Illyria (under king Agron and queen Teuta, stretching “from Epirus to Neretva”) and Kingdom of Dardania in the 3rd century BC. Note: borders of Illyria and Dardania are made according to the map from the article written by Fanula Papazoglu, professor of the University of Belgrade and academician of the Serbian Academy of Sciences and Arts.
Në gjuhën shqipe:
Mbretëria e Ilirisë (nën mbretin Agron dhe mbretëreshën Teuta, shtrihej “nga Epiri deri në Neretvë” dhe Mbretëria e Dardanisë në shekullin III para Krishtit.
Shënim: kufijtë e Ilirisë dhe Dardanisë janë bërë sipas hartës nga artikulli i shkruar nga Fanula Papazoglu, profesoreshë e Universitetit të Beogradit dhe akademike e Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve.
* Në këtë artikull të autores Fanula Papazoglu dhe hartën sipas artikullit të saj, bëhet fjalë vetëm për Ilirinë qendrore, jo për gjithë territorin e Ilirisë.
(17 mars 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 22/03/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk