Babai nga Mali i Zi, nëna nga Veriu i Kosovës e po na del serb!

11
Apr
2024

Babai nga Mali i Zi, nëna nga Veriu i Kosovës, i riu serb bën testin e ADN-së dhe del….shqiptar!
Testet e ADN-së janë bërë gjithnjë e më të arritshëm nga shumë njerëz në mbarë botën. Tashmë ato kryhen shpejt dhe me një çmim të arsyeshëm nga kompani të shumta ndërkombëtare.
Por një trend i madh, është ai i kryerjes së testit të ADN-së për të zbuluar origjinën. Ndër ta nuk mungojnë as njerëz nga Ballkani, të cilët kanë dyshime për origjinën e tyre, për shkak se rajoni në disa raste ka pësuar ashtu si një përzierje origjinash edhe ajo që quhet humbje e origjinës.
Kryesisht një numër i madh shqiptarësh, nga Nishi, deri në Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Greqi kanë humbur origjinën, gjuhën dhe traditat shqiptare ndër vite, duke besuar se i përkasin një kombësie tjetër.
Por shkenca është kokëfortë!
Ky ka qenë edhe rasti i një prej (disa) të rinjve serbë, i cili ka vendosur të kryejë testin e ADN-së për të zbuluar se është vetëm 18% serb.
Rezultatet ai i ka shpërndarë në rrjetet sociale.
“Babai është serb nga Mali i Zi dhe nëna është serbe nga veriu i Kosovës. Këtu janë prejardhja ime dhe rezultatet e Gedmatch K36. A është kjo tipike?”, shkruan ai i habitur, në pritje të ndonjë “shkencëtari” në komente për ta ngushëlluar me pseudofakte.
Rezultatet e tij kanë dalë: 43% shqiptaro-(grek), 39% ballkanas (që ndoshta nënkupton shqiptar i Kosovës) dhe vetëm 18% nga Europa Lindore dhe Rusia.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 11/04/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk