Cili do jetë makagoni i rradhës për shpëtimin e kupolës në Tiranë?!

01
Jul
2023
Shkruan: Genta Kaloçi Skënderi


Kjo është çështja e ditëve në vazhdim.
Ku humbi çifti opozitopresidencial likmona me shokë?
Kohët e fundit është vënë re humbja nga qarkullimi i çiftit kriminal rajonal e ndërkombëtar.
Likmona nuk bëhen të gjallë në arenën e brendshme të përplasjeve pseudopozitare me zinxhirat e pantallonave e brekëve. Për këto punë kanë lënë madam saliun tutorin plak të gojoreve që ka prodhuar, promovuar punishtja e tij në tre dekada me shumicë krijesa të tilla.
Nuk është rastësi që madam saliu merret me ofensivën brenda vendit, ndërsa në hije, prapaskenë likja është në një sulm, kërkim të papreçedent për shpëtimtarin e rradhës.
Kërkon në lindje e perëndim dikë që ti siguroj se nuk do arrestohet. Likmona në grup premtojnë pare me thasë, vila (angli, serbi) e apartamente (brenda e jashtë vendit) në këmbim të mbrojtjes nga ndonjë politikan në amerikë europë deri në rusi, minsk e kazakistan.
Kërkimi është bërë aq i vrullshëm e me zell saqë çifti po mundohet të gjej viktimën e rradhës, ndonjë makagon tjetër që të fitojnë kohë me zvarritjen e dosjeve në administratën amerikane.
Treshja i ka ndarë punët shumë mirë mes tyre, njëri përballet me çerrat që krijoi në tre dekada, madam saliu pranon takimet me almën e tij, ndërsa likja në kërkim të xhulianos dhe trampit të rradhës.
Interesante është rrjedha e ngjarjeve sesi përfunduan ata që i ndihmuan e i përkrahën në vitet e fundit sipas përfitimeve të momentit.
Të gjithë po përballen me dhjetra akuza federale përballë prokurorit special Smith (për të cilin u bë një luftë e paimagjinueshme mes lobesh, ai pro rus dhe ai kundër, ky i fundit triunfoi) i cili brenda ditës burgosi kriminelët e pushtetit të kosovës të pas luftës që me politikat e tyre në dy dekadat e fundit rrezikuan luftën, lirinë dhe rolin e amerikanëve në luftë. Krime që në aspektin ndërkombëtar nuk falen, paguhen edhe kur të mbrojnë agjentura si udb, m6, francë, rusi, araboturqi etj, por fatkeqësisht për ta që kanë kundër amerikën atë pjesë, lobin pro shqiptar.
Likja po mundohet të joshi dikë si ted kruzin e republikanes, mbase makarthin shefin e domës amerikane edhe ky republikan, z. Torres kongresmeni amerikan për çështjen e kosovës, akoma edhe të mëkëmbësve të Elliot pavarësisht humbjes së mandatit, por që ka njohjet dhe lidhjet e tij në administratë.
Ata u janë falenderues politiqenve shqipfolës se në vitet e fundit kanë përfituar nga lobimet miliona dollarë duke i mbajtur me shpresa e premtime pa u mbaruar punë, thjesht u fitojnë pak kohë çështje ditësh. Kjo është llogjika dhe domethënia e lobingut, premtim se do bësh diçka, marrin paret me faturë si konsulecë pavarësisht nëse u mbarojnë punë apo jo, kjo nuk varet plotësisht prej tyre. Nëse humb, fryji pareve që na i hoqët nga goja jonë, nuk mbajnë përgjegjsi se kështu e ka bota e tregut të lirë bazuar në spekullime e intriga.
Megjithatë unë argëtohem me lojën e tyre në heshtje, jo për gjë, por ndihmojnë në procesin e kërcitjes së prangave me çështje të reja që u’a lehtëson punën antiterrorit ndërkombëtar dhe sidomos me marrveshjen me kryeprokuroren e BE-së për hetim të fondeve nga europa që janë përvetsuar nga palët në pushtet pd, ps, lesheli/pl shpk për tre dekada.
Jeta e Saliut në një fjali të vetme epitaf do të ishte; babai e lindi çoban, Enveri e bëri njeri, Partia e gradoi mjek, dhjerokracia i nxorri në pah natyrën kriminale e ligësinë e pafundme brenda tij dhe e mbylli si madam sali, tutori i gojoreve në parti e shoqëri.
Likmona, e filluan si çoban spiun tradhtoi për një grusht pare, mona e filloi si këpucare në fasoneri vazhdoi me nona mona e karrocerive me kokainë e vazhduan me vrasje e kufoma në malin me gropa dhe e mbyllën te shtatë penxheretë në harresë totale nga një komb, popull, shtet, për ta vlen shprehja, drejtësia që vonon, por kurrë nuk harron.
Sa më shumë ju shtohet inati, aq më mirë për Ne. Na konfirmoni të drejtën tonë dhe përballjen frontale kok më kok. Nuk fiton domosdoshmërisht kush paguan më shumë, por kush ka të drejtën me vete!
Kaq!
Baj baj kolopuçat e mi…ah, mos harroni futjuni listës së telefonatave përtej oqeanit për ndihmë se do ju dali për hajër. Gënjeni veten, nuk ka më keq!
Gajasem me ju e vras qelizat kancerogjene, nuk jeni kundërshtar i hajrit, me ju tallim thjesht lesht!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 01/07/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk