Dalipaj: “Shqipja është ADN-ja e gjuhëυe indo-evroρiane”

24
Mar
2024
Nga: Agron Dalipaj

: “Shqipja është ADN-ja e gjuhëυe indo-evroρiane”
Studiuesi Agron Dalipaj thotë se shqipja është “ADN-ja e të gjitha gjuhëve indo-evropiane” dhe për këtë përmendi argumentet e tij. I ftuar në emisionin e “Abc-ja e mëngjesit”, Dalipaj tha se kërkimet e tij shkencore nuk janë marrë në konsideratë nga Akademia e Studimeve Albanalogjike dhe ajo e Shkencave dhe se sipas tij, fakti që e quajnë gjuhën tonë të huazuar, përbën një tradhti dhe përkrah ideologjinë serbe.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

“E gjithë puna ime nuk mbështetet në ndonjë ndjenjë patriotike për të vërtetuar se shqipja është qendra e gjuhëve indo-evropiane, por nga kërkimet e mia rasti është fatlum për gjuhën shqipe sepse përmban elementin bazë, ADN-ja e të gjitha gjuhëve indo-evropiane. Kam ndërtuar tabelën e embriomorfemave që ka spektrin sematik të bashkëtingëlloreve dhe nëse i bashkojmë me të gjitha zanoret, krijohen 7 kuptime. Në gjuhët e tjera nuk ndodh kjo. Gjuha që është më afër shqipes është latinishtja.”, tha ai.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 24/03/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk