De Golli për Enver Hoxhën

01
Jan
2024
Nga: De Golli

De Golli për Enver Hoxhën

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shkrimtari Jon Dalliday, në librin e tij “The Artful Albanien”ndër të tjera shkruan se Presidenti i Francës De Gol ndër dy burrat që admironte më shumë ishte Enver Hoxha, për ” Atdhedashurinë (Nacionalizmin erreptë), kulturën e gjër, aftësin për të bërë analiza të ndërlikuara dhe për të nxjerrë përfundime të drejta, vërtetësin e të dhënave, mjeshtrinë për të udhëhequr e për të ndikuar në masat, besnikrinë ndaj Marksizem-Leninizmit, zotsinë për të lodhur kundërshtarin e për ta mposhtuar atë, burrërin për të shfaqur e për të mbrojtur hapur mendimet e në cdo rethan e veta para kujdo e në cdo rethanë, po edhe shkathtësinë për të zbuluar të carat e dobësitë në anën e kundërshtarit e për të shfrytëzuar ato në dobi të Shqipërisë e të cështjes së komunizmit”.

Shënim: Charl De Goll pas mbarimit të luftës së Dytë Botërore ka qenë President i Repuplikës së Francës. Në pikëpamjet politike dhe ideologjike ishte antikomunist i vendosur, e megjithatë, vepra dhe përkushtimi i Enver Hoxhës për Shqipërinë dhe komunizmin e bënë të pohojë një të vërtetë dhe ta respektoj e cmojë atë.
Ndërsa disa nga ata që i njohën nga afër aftësitë dhe cilsitë e tij, që aderuanvite me radhë në Partinë e Punës dhe në udhëheqje të sajnuk lënë gjë pa shpifur kundër tij dhe komunizmit.
Janë të shumtë personalitete botërore që vlersojnë objektivisht aftësitë dhe meritat e Enver Hoxhës.
Historia do ti nxjerrë në shesh të vërtetat për Enver Hoxhën, organiztorin dhe udhëheqësin e PKSH (PPSH) udhëheqësin e Luftës NC dhe të shtetit shqiptar për gati 50 vj.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 01/01/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk