EMRAT TROJË, TROJAN, TROJAS DHE TË NGJASHËM, PADYSHIM JANË TË GJUHËS SHQIPE

05
Nov
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

Shpalime
EMRAT TROJË, TROJAN, TROJAS DHE TË NGJASHËM, PADYSHIM JANË TË GJUHËS SHQIPE
Emrat e vendbanimeve, maleve, rajoneve dhe jo vetëm*: Troja, Trojani, Trojasi, Porta Trojane, Shpella Trojane, Mali i Trojanit, Maja e Trojanit, Varri i Trojanit etj., që janë të pranishëm jo vetëm në Anadoll (Turqia e sotme), por në gjithë hapësirën e Gadishullit Ilirik, në Shqipëri, Bullgari, Maqedoni etj., padiskutim janë të gjuhës shqipe dhe nuk kanë asnjë kuptim në gjuhët tjera, përveçse kur këta emra janë huazuar (përvetësuar) nga gjuha shqipe.
Për emrat e ngjashëm në vende të tjera do të shkruajmë në vazhdim.
(5. XI. 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 05/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk