Enver Hoxha përballë Mithat Frasherit dhe kopesë së tij

12
Aug
2023
Shkruan: Ilir Kushi


Me qindra autobiografira janë shkruar kundër Enver Hoxhes.Me qindra capaçula mjeranë pa formim intelektual dhe pse jeta tyre mund të kenë qenë auditorimet e universiteteve të Shqipërisë,përvec injorancës tyre të mbushur me gënjeshtra,shpifje,nuk i afrohen të vërtetës.Sepse e vërteta është shkencë.
Sepse e vërteta nuk Lind nga urretja,peng i emocioneve të hakmarrjes.E vërteta është e zhveshur,
qëndron lakuriq aty për guximtarët e dijes.
Koha për ta treguar dijen dhe intelektualizmin në sherbim të kombit ishte lufta dytë botërore.Enver Hoxha tregoj jo thjeshtë aftësi intelektuale,por dhe vizion kombëtar.Ndërsa autobiografët që meren me përralla kundër Enverit deshtuan me dipllomat e tyre sikur të ishin studenta plepash apo Kristali.Mithat Frashëri,Medi Frashëri,Xhaferr Deva dhe e ashtëquajtura ajka ballit kombëtar,i sherbyen nazizmit kur ai kishte kapitulluar,por dhe duke vënë në rrezik të ardhmen e Shqipërisë si më 1913tën.Këta shijues të pulave të pjekura,ishin thjeshtë mbeturina të një filozofie të dështuar anadollake,veprimtaria tyre tregoj se ata për interesat personale,pranuan të ishin aleate me të humburit.Shqipëria më 1913 ishte copëtuar si aleate humbësit me Perandorinë Otomane.
Më 1944,31 vite mbas copetimit trojeve Etnike Shqiptare,Shqipëria do të ishte shfarosur,zhdukur si nocion gjeografik,nëse Balli kombetar triumfonte.
Ishte merita një personi,një personaliteti kombëtar si Enver Hoxha,I cili i tregoj botës dhe fuqive fituese të luftës dytë botërore,se Shqipëria është aleate me fituesit dhe ka ikur koha e pazareve të tokave Shqiptare për të ushqyer orekset e fqinjëve tanë.
Fati keq i yni është se Antikomunizmi erdhi si rrymë antiShqiptarizmi,antifamilje,antishoqëri.
Filozofët e antikomunizmit me intriga dhe fabrikime kerkojnë dhe vazhdojnë ti shërbejnë antiShqiptarizmit.
Ka dhe injorancë të theksuar sot,ku padija shfrytezohet për të krijuar turma antikombëtare.Sot klasa ekonomike ka një bazë të fortë trashëgimie nga njerëz që digjnin Shqipërinë,mernin me forcë vajza dhe fëmijë jetim duke i skllavëruar bulevardeve dhe trotuareve europiane në emër të antikomunizmit.
Antikomunizmi Shqiptar vrau fshatrat,braktisi qytetet,
shiti shqiptarët si skllevër pune.
Historia vlerësohet nga veprat,Jo gënjeshtrat.33 vite vetëm keni vrarë kombin,Familjen,asgjë tjetër të tregoni.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 12/08/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk