FATKEQËSIA MË E MADHE E SHQIPTARËVE GJATË SHEK. XX E DERI MË SOT

08
Aug
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

Reflekse
Përveç okupatorëve të jashtëm, gjatë dy luftave botërore dhe dy luftave ballkanike, fatkeqësia më e madhe për shqiptarët gjatë shek. XX kanë qenë edhe tri organizata të fshehta politike-ushtarake të popujve ballkanikë të kontrolluara nga shërbimet sekrete të Rusisë: e para, ruse-bullgare; e dyta, ruse-serbe dhe e treta ruse-shqiptare.
Këto organizata, ndaras ose në bashkëpunim mes tyre (të koordinuara nga disa qendra jashtë vendit) i kanë plaçkitur dhe terrorizuar shqiptarët në mënyrë sistematike, dhe ajo që është më e dhimbshme, metodat e sofistikuara të veprimeve kriminale të këtyre organizatave janë kamufluar gjithmonë përmes veprimtarive kinse atdhetare, në emër të lirisë dhe barazisë!
Edhe gjatë kohë nuk do ta kuptojnë shumica e shqiptarëve, edhe një pjesë e elitave politike dhe intelektuale, se cilat janë modifikimet e reja të planit sekret “Naçertania” kundër shqiptarëve (shfarosje dhe dëbim), me qëllim pushtimin e trojeve etnike të tyre në Gadishullin Ilirik.
Njohësit e mirë të historisë duhet hapur të flasin për këto çështje, ndërsa lexuesit mund të reflektojnë, duke i analizuar rezultatet e derisotme: gati gjysma e popullit shqiptar është dëbuar nga trojet e veta në botën e jashtme në tri dekadat e fundit!
Nga cili pushtues i huaj, cili sundim, cili okupator, cila luftë, cila mortajë, kanë pësuar shqiptarët më tepër gjatë historisë?!
Kur: 1. numri i popullsisë së një vendi zvogëlohet; 2. pjesë të territoreve falen ose shiten copa-copa nga pushtetarët mercenarë; 3. vendi sundohet si është më keq nga agjentët e huaj të instaluar në pushtet, cila është shpresa dhe shpëtimi, e ardhmja e kombit shqiptar?!
Ky shkrim shpresoj të kuptohet si thirrje për shpëtim, jo si vajtim dhe vrasje e shpresës! Kombi shqiptar do të rrojë, se ka burra që i dalin zot, përderisa ka mbijetuar ndër mijëvjeçarë dhe ka përballuar edhe sfida të tjera të ngjashme, me përmasa të shfarosjes!
(7 gusht 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 08/08/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk