FLAKANDANËVE ÇLIRIMTARË!

24
Oct
2023
Shkruan: Fadil Shyti

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Bacë Enveri,-Yll bote,
Shkëlqeu kudo,
NË nënqiellin arbëror,
Jetën se kurseu, për Shqipërinë.

Flakadan,-Komandant, Syrin pishë, me pushkë,
Vigan diturie,
-me penë në dorë!…
Ay, Shqipo Arbëror.

Kur trojet tona i goditën stuhi robërie,
Të rrepta, vinin valë-vala,
-Rrugën e tij,
Me hove, besnikërie,
-trimërie,
E ndoqi atdhetari, Rexhep Mala!

Si Nuhi Berisha, me shokë,
Të përgjakur, në beteja-si rrufeja,
-Marshuan,-mijëra e mijëra të tjerë,
Në rrugën e lirisë,
E, të ribashkimit kombëtar.

Ky kushtrim-marshim, Jo! S´ka të ndalë,
-asnjëherë!…
-Kjo është rruga e kuqe!…
-Është, -rrugë e ndritur e nderit,
Amanet, e morën breznitë,
Prej gjeniut, Bacë Enverit!…
21 tetor, 2013

O SIMBOL QËNDRESE!

TY, ENVER, KUSHTRIM
-NDERI DHE BESE!

Kur sfidat e jetës,-luftë,
Po i hapin kthetrat drejt nesh!
Mrekullisht, bëhemi të fortë, lumturisht,
po freskohen shpirtërat tona!

Madje, dhe në këto vite zezona!…
Ty, kur të shohim në fotografi,
Me grushtin lart!…

Ty, kur të shohim në fotografi duke qeshë!…
Ashtu krenar, sikur na thërret,
O Shqipo Shqiptarë,
Për besë, për qëndresë.

Ashtu, o i madhi Atdhetar,
-Sikur na thërret,
-PËRJETËSISHT,
Për heroizma të reja, me shpresë….!

Ne me TY,-përditë po rinohemi!
Ne me TY,-përnatë po forcohemi!

O, yni Komandant nderi !
Po marshojmë të vendosur,
Drejt betejave të reja!…
O, Komandanti ynë legjendar!

O sypatremburi,
Krye heroi ynë, i shpirtërove ngadhënjimtarë!
7 korrik, 2014


SHQIPËRIA NË DY SISTEME?!

Ishte epokë e ndritur;
E luftës, e punës,
e nderit,
-Epoka heroike shqiptare dhe njerëzore,
E Bacë Enverit!

Epokë, vërtet lirie,
-e ndritur,
Ishte, koha e socializmit,
Kohë, tmerrësisht errësire,
Është, kohë e sotme E feudal-kapitalizmit.
21 tetor, 2021

VËRDALLË?!

Në mërgime, s’e ç’po sillemi vërdallë,
Të sfilitur shpirtërisht, të majmur, fizikisht,
Ndoshta, të pasur materialisht?!

Mesiguri, jemi më të varfër shqiptarisht,
E, ndoshta edhe njerëzisht?!
Nga lakmitë pa fre, “natyrisht”…!

Kur, për gjithçka të bukur shqiptare, po kemi mall!…
“Jetë”, që vërtet,-përditë përvëlon,
Në vende të huaja, Shqiptari, vendnumëron?!

Larg, shumë larg me trup,
Afër, shumë afër,
Me mendje dhe zemër, Pranë atdheut tonë.
21 tetor, 2021

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 24/10/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk