Gazetari Kroat!: Ne Jemi Fis Ilir! Edhe Po Të Ishim Fqinj Me Shqiptarët, Kurr Nuk Do Të Kishim Lufțuar Mes Vete!

27
Dec
2022

Gazetari kroat, Velimir Bujanec nuk e sheh ndonjë arsye që do të mund të çonte deri në pikën ku kroatët dhe shqiptarët do të mund të l uftonin mes vete, madje edhe nëse këta të fundit do të ishin fqinj mes vete.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ai në emisionin “Blic Interview me Atrit Gashin” ka treguar se nuk janë as kroatët e as shqiptarët ata të cilët nxisin u rrejtje derisa si fajtor kryesor për këtë punë i sheh serbët të cilët madje thotë se edhe kur shkojnë të luajnë futboll broh0rasin për t’i v rarë kroatët e shqiptarët.

“Po përgjigjem në pyetjen tuaj pra. Nëse në Kroaci, në Zagreb, në det apo diku tjetër jetojmë normaIisht. Shqiptarët do të jetonin normaIisht edhe po të ishim fqinj pranë njëri-tjetrit. Ne nuk jemi ata që nxisin dhe promovojnë u rrejtje. Ne e dimë mirë se kush na u rren neve dhe kush ju u rren juve.

Kush në stadium ku luhet futboll i çon pankartat “V risni kroatët, që shqiptarët të mos kenë vëlla”. Ne themi “Vëllai krah vëllait, dhe kroati krahas shqiptarit’ dhe kur këtë e bëjë publike në rrjetet sociaIe apo edhe në emision atyre në Beograd më duket se iu rrëqethën edhe flokët e kokës dhe a ka diçka më të mirë e më pozitive sesa fjalia “Vëllai krah vëllait dhe kroati me shqiptarin” sesa të thotë “Vrisni kroatët, që shqiptarët të mos kenë vëlla”, – ka thënë Bujanec.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 27/12/2022

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk