” Golgota shqiptare”Si u gjet libri i Holokausit?!

23
Jun
2023


Shkruan: Asim Saliu

Me Kushtetutat Jugosllave te viteve 1946, 1952, 1962, 1974, 1989 dhe NE PERPUTHJE me ata te Jugosllavise, edhe te 6 Republikave Jugosllave, pra dhe te Republikes se Maqedonise.
Ne te gjitha Kushtetutat e Republikes se Maqedonise te viteve te cekura me larte, Republika e Maqedonija eshte definuar *Shtet i Maqedoneve, Shqiptareve dhe te tjereve*.
Kjo faktografi konstatohet nga leximi i atyre Kushtetutave.
Mbas pamvaresimit te Republikes se Maqedonise nga Jugosllavija (nga MAREVESHTJA Gligorov dhe Slobodan Milosheviq) ne menyre paqesore por me vazalitet nga Serbija.
Republika e Maqedonise “se pamvarun dhe demokratik” ne emer te *demokracise Perendimore Evropjane me ndermjetesim te Misionareve Evropjan*, posaqerisht te profesorit te se Drejtes Nderkombetare dr. prof. nga shteti i Frances z. Badinteri, e perpiluan Kushtetuten e pare te Republikes se Maqedonise, e cila ne emer te Demokracise dhe Pamvaresise Evropjane, Shqiptareve te Maqedonise *IU MOR E DREJTA E SHTETFORMESISE ne Republike te Maqedonise* !
Dhe ne PREAMBULE thuhet:
– *Republika e Maqedonise eshte shtet i Maqedoneve. Dhe i pakicave …*
Mirepor Prof. dr. i Parizit Badinteri per te bere MJEGULLNAJE, per *humbjen e shtetformesise te Shqiptareve e balansoi me “Ligjin Famoz te Badinterit pet Pakicat kombetare”.! Kur dihet se Pakica Kombetare konsiderohen *popujt ne shtete te huaja, ne Pakice nga 3% deri ne 5% sikur qe jane Serbet ne Kosove* jo edhe shqiptaret *nen* Republike te Maqedonise qe jane ne numer …
Ligji FAMOZ I Badinterit thot:
– Pakicat Nacionale e kane te DREJTEN E VETOS.! Neqoftese mbi 51% te “deputeteve te pakicave MUNDEN TE VENDOJNE *VETO*! E cila ASNJEHERE NUK MUNDET TE JETESOHET, sepse pakicat HYJNE DETYRIMISHT NE Qeverite e Maqedoneve.! Ketu eshte “djallezija” e mjefullnajes te mos Funksionalizimit te VETOS sipas Ligjit te Badinterit.!
Analog dhe ne perputhje me kete Politike te Badinterit kane edhe “KUALICIONET PARAZGJEDHORE ME Partite Politike SHQIPTARE.!
P.S.
Tere ky viktimizim Juridik i shqiptareve nen Maqedoni, behet me BEKIM TE BE, dhe te Shtetit te Shqiperise te Sali Rame Berishes.!
I cili E NJOHU PAMVARESINE E MAQEDONISE *PA ASNJE KUSHTEZIM*, meqenese :
– shteti i Greqise, nuk ia NJOHU EMRIN E MAQEDONISE,
– shteti Bullgar nuk ia njohu IDENTITETIN MAQEDONAS,
– shteti i Serbise nuk ia njohu Autoqefaline e Kishes Ortodokse Maqedone.! Vetem Kryetari i Shqiperise Sali Rame Berisha, *ME LEKE OSE PA LEKE* nuk Luftoi per *MBI* 30% popullates se Maqedonise Shqiptare * nga Numri i teresishem i popullates se Maqedonise.! Krahasojeni LUFTEN POLITIKE te Shtetit agresore Luftarak per Serbet e Kosoves qe jane 3% te Popullates se Kosoves, me LUFTEN e shtetit Shqiptare te Saliut per *MBI* 30% shqiptare, nga numri i Banoreve te shtetit Republika e Maqedonise.!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/06/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk