Grupi ka 46 ndjekësa VIP, midis tyre ishin edhe Arvanitët e mëdhenj Kosta Kazaqi dhe Petro Kolgjoni

24
Sep
2023

Unë e kisha bërë Kostën edhe administrator, por ai që kur doi në facebook ishte shumë i luftuar nga ekstremistë Vorio Epirjotë dhe nga Himarjotët veçantërisht.
Në kohën e kryengritejes së djalit të Gjergj Kastrijotit në Himarë erdhën nga Epiri 1400 familje ushtarake .Midis tyre edhe familjet princërore Mërkuri ,Bua,Bualljoti (Bualli jot).Prandaj Melina Mërkuri kishte origjinë të vjetër princërore.
Arsyet se pse u luftua Kosta ishin sepse ai kishte deklaruar se e arrestoi Policia Hellenice që nuk është Polici Arvanitice, vetëm sepse i kërkoi të dërguarit Europian për pakicat në vitin 1984 , Van der Vul më duket, që të ketë shkrim Arvanitic .Nëpërmjet revistave vendore Policia Hellenice e arrestoi atë . Pësoi bile edhe arrest kardiak .
Në vitet 2015 – 2016 Kosta u fotografua me ish fshatarin e tij të stërmadh Theofan Noli (Fan Noli) nga busti i tij ne Ibrik Tepe te Turqise. Kjo fliste shumë, pasi donte të thoshte se ai ishte Shqiptar si Fan Noli ,por edhe se Arvanitët e Thraqit ishin Shqiptarë, armiq te Kishes Ortodokse Hellenice .Në këtë kohë filloi të sëmurej rëndë dhe seriozisht .
Si mund ti besohet shërbimeve të fshehta Hellenice ndërkohë që ka akuza për tre Kryetarë të Lidhjes Arvanite ,midis tyre, Marunga,Kolia ,gjuhëtarë si Çiçipi ,arvanitë të tjerë nga Thraqi dhe Epiri midis tyre edhe botuesi i Gramatikës Arvanite ,Fotis Athanasiu që vdiq 1,5 vite pas botimit të Gramatikës Arvanite. Si mund ti besohet shërbimeve tëë fshehta hellenice ,ndërkohë që një nacolnalist Hellenic si Niko Kakaunaqi vdiq në një kohë rekord ,mesa di i pa sëmurur fare ,sapo deklaroi Kretën e pamvarur nga Athina .
Të dy Kosta dhe Petro mbas çdo të zgjedhuri lokal ngrinin çështjen e Gramatikës Arvanitike .Duket se e kishin “mbushur kupën” për autoritetet lokale Hellenice që nuk janë dhe nuk përfaqsojnë komunitetin Arvanit në Greqi .
Grupin e ndek edhe Ambasada e Greqisë në Shqipëri, Ambasadat Amerikane në Shqipëri dhe Greqi si dhe shumë personalitete të spikatura nga Shqipëria dhe Greqia, midis tyre vetë kryeministri dhe shefi i opozitës Doktor Berisha.
Humbëm dy ndjekësit që prisnin përditë me pa durim se çfarë do të publikonte Συνδεσμος Αρβανιτων & Αλβανων.
Kosta që nga viti 2017 nuk publikoi më në grup, duke qënë administrator . Duket e frikësuan kaq shumë .Greqia Hellenice është diktatoriale dhe gjenocidale ndaj Arvanitëve .Aktualisht Arvanitët janë emigrantë ekonomikë 3 mijë vjeçarë në Greqi , pa asnjë status zyrtar .
Turp për ta, turp për ne .
Ngelemi ti drejtohemi Zotit .Pas vdekjes së Kostës, Thraqi mori zjarr , pastaj u mbyt në ujë e baltë .Domethënëse për gjithë besimtarët , jo vetem besimtarët Grekë por dhe të tjerë .
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3472700722829735&set=a.3332873050145837

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 24/09/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk