Interesante: mbjellja e leshve është mëkat apo jo sipas muhametit dhe kuranit??

05
May
2023

Nga: Genta Kaloçi Skënderi
Merrej muhameti me leshtë e mbjellur e të pambjellur dhjetra shekuj më parë. Normale që do merrej kur ka gjallesa të tilla si imamët e ndryshëm shqipfolës që predikojnë injorancën nën petkun fetar.
Sidomos ky me turben në kokë (sh.k.), por pa tru në të ka të drejtë se i japin hapësirë mediatike në arenën shqipfolëse antishqiptare si agjent araboturkoserb.
Më konkretisht; të mbjellim leshtë apo jo? Mëkat apo jo?
Më poshtë do ju paraqes me një arsyetim fetaroshkencor.
Mbjellja është mëkat!! Për të mbjell lesh lartë duhet ti marrësh nga koka/bytha poshtë. Por, meqënëse nga aty kastrohen (të dyja gjinitë) nuk kanë dëshirë që shenjat e mëkatit nga shalët (kryesisht leshtë) të ndyjnë edhe kokat lart mes shpatullave. Sipas këtyre dykëmbshave pa sistem të zhvilluar nervor dalim në konkluzion se, nëse diçka e tillë bëhet, atëherë të dyja kokat (lartë e poshtë) barazohen dhe kjo përbën rrezik për mashkullin maço që të mos futet në parajsë e të gëzoj epshin e 72 virgjëreshave pas kazanit të pilafit me rrush e hurma arabie. Ndërkoh që, mëkati nuk fillon nga shalët, as nga koka si kafkë, apo nga truri si top mishi e muskuj, por nga mendja dhe mendimi që lind si pasojë e injorancës suaj fetaropolitike nën yshtjen e këtyre gjallesave ç’njerëzore në të gjitha besimet fetare pa përjashtim.
Pastaj thonë, përse ka prapambetje, mjerim e varfëri të zbukuruar e të trukuar deri në hapje zorrësh?
Ndërroni mendësi! Hidhini këto mbeturina të njerëzimit në koshin ku i ka hedhur shoqëria e emancipuar prej shekujsh që, të gëzoni të mirat e jetës e jo vetëm leshtë e mbjellur e të pa mbjellur të leshterikëve fetaroshkencor të këtij lloji që janë njësoj, pa asnjë dallim mes tyre.
Nëse nuk ndjehesh mirë me veten, ajo buron nga brendia jonë (që është jo materiale, mendime, ide që përkthehen në zgjedhje e vendime) e cila reflekton në paraqitjen tonë, të cilën e urrejmë, ose e pranojmë me virtytshmëri.
Të dyja palët, si ajo shkenca (mjekësi/kirurgi estetike) që përfiton nga pasiguria, nënvlerësimi i individit për imazhin, pamjen, fizikun duke e përkrahur, mbështetur këtë sjellje defiçente dhe nga ana tjetër besimet fetare e zhysin më tepër duke prekur te dobësia, frika e njeriut të dobët, të pakultivuar e të paditur.
Të dyja këto fusha në b/punim me njëra tjetrën gjunjëzojnë njeriun, i cili përpëlitet dhe humbet në labirintet e një shoqërie shkatërrimtare që nuk i vjen askush thelbësisht e konkretisht në ndihmë, por sipërfaqësisht dhe në mënyrë kriminale.
Hajde, dykëmbsha që ju shkojnë nga mbrapa, amiiin 🙏🙏🙏

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 05/05/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk