Ja pse nuk duhet të shkruhet dhe mësohet historia symbyllur

13
Jul
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

Ja pse nuk duhet të shkruhet dhe mësohet historia symbyllur
“Historia e vërtetë nuk ka asgjë të përbashkët me atë që e shkruajnë historianët perëndimorë, sidomos nuk ka asgjë të vërtetë në lidhje me historinë antike, përkatësisht me historinë lidhur me Greqinë.”
“Historia e Greqisë antike, shkrimet dhe mitologjia, janë të fabrikuara dhe falsifikuara nga historiografia borgjeze e fuqive evropiane, duke filluar nga shek. XI dhe XII.”
– Uwe Topper, studiues gjerman
(12 korrik 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 13/07/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk