Janë strumfat komunistë?!

23
Mar
2023

Shkruan: Genta Petro Kaloçi
Shumë janë dëgjuar për frymëzimin e librit tuaj të preferuar komik. Le të shohim pak më me kujdes edhe pse …
1. Nuk kanë fe zyrtare, me një fjalë janë ateistë.
2. Jo racistë (ndihmojnë të gjithë, pa dallim racore, ose diskriminim të çfarëdo lloji).
3. Të gjithë veshin uniforma të njëjta.
4. Nuk ka klasa sociale, janë të gjithë në të njëjtin vend të piramidës shoqërore, madje edhe Strumfita.
5. Nuk ka pronë private madje edhe shtëpitë nuk u përkasin. Ushqimet dhe lëndët e para janë të përbashkëta dhe ndahen njësoj.
6. Ekziston ndarja e punës. Strumfat nuk ndryshojnë punët, është një ndërtues, bujk, kuzhinier e të tjerë.
Përveç kësaj ka karakteristika të tjera që sugjerojnë se Smurfs/strumfat përkrahin ideologjinë komuniste.
– Në një episod në oborrin e delikatesës rritet një pemë me monedha çokollate. Në vend që ti ndajë ato me të tjerët Strumfi, i konsideron të tijat dhe i shet ato duke i ndërruar me mjetet e nevojshme si; (pesha e Prokopist, shatin e kopshtari-së, mjete të ndryshme në vend të shpërblimit). Pa to, më pas u shkatërrua strumfoshoqëria dhe nuk mund të prodhohej asgjë. Situata është shpëtuar pas ndërhyrjes së Babastrumfit i cili i shpjegon strumfit të shihte gjendjen dhe se kjo është nevojë e paarsyeshme për të mbledhur pasuri.
– Në një tjetër episod, prodhimi automatik i ushqimit. Kjo e drejtoi gjendjen në lodhje dhe mbiprodhim duke rezultuar në mbarimin e burimeve natyrore (strumfomanat). Më pas panikun dhe krizën sërish e pengon Babastrumfi duke shkatërruar makinën dhe filluan të mbledhin, ruajnë ushqimin nëpër depo.
Së fundi Drakumeli ndjek strumfat jo për ti ngrënë (kjo është te episodet e fundit), por për të prodhuar ar, dmth Drakumel është përfaqësues i kapitalizmit.
Për më shumë hollësi ndiqeni filmin më me shumë vëmendje këtej e tutje!!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/03/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk