KJO ËSHTË MAQEDONIA, ATDHEU I MOHUAR I SHQIPTARËVE!

04
Nov
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

/ Nga Arkivi i Diplomacisë/
Nuk ka asnjë rast të ngjashëm në historinë e ndonjë vendi tjetër që, kryeqyteti i tij të jetë liruar me luftë së paku dy herë përgjatë historisë më të re, siç është rasti i shqiptarëve me lirimin e Shkupit, kryeqytetit aktual të Republikës së Maqedonisë Veriore; herën e parë më 1843/44 dhe herën e dytë më 1912, dhe po ai popull lirimtar, me ardhjen në pushtet të regjimit pushtues serb më 1913, më vonë edhe të regjimit komunist jugosllav më 1944 (me ndihmën e Rusisë) të nënshtrohet dhe sundohet aq lehtë nga një popull tjetër, i cili edhe aktualisht, në rrethana të reja, kur promovohen vlera të reja të demokracisë perëndimore dhe zhvillohet procesi i integrimit evropian dhe euroatlantik në vend dhe rajon, po ky popull autokton dhe lirimtar, nga një popull tjetër sundues të trajtohet si PAKICË KOMBËTARE në atdheun e tij, për lirinë e të cilit ka derdhur rrëke gjaku ndër shekuj!
(4 nëntor 2018)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 04/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk