Kosova e Terrorizuar: Reportazh Lidhur me Radikalizimin e Rinisë në Kosovë

14
Sep
2023
Shkruan: Vudi Xhymshiti

While I provide certain articles free of charge, I also have a selection that requires payment to sustain my livelihood and continue delivering valuable content.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Një seri e shkrimeve mbi rininë e Kosovës në duar të organizatave terroriste do të ribotohet këto 12 ditët e ardhshme. Seria shfaq tregim shokuese për të gjithë të interesuarit në këtë temë.

SEP 14

Desha të ju njoftoj lidhur me ribotimin e serisë së gjashtë shkrimeve të mia lidhur me arsyet ndërhyrëse në të cilën u gjendën disa prej të rinjëve të Kosovës në duart e organizatave terroriste. Kjo seri e veçantë e artikujve premton të zbulojë prova shokuese që përfshijnë të gjithë palët e përfshira në këtë çështje komplekse dhe të trishtueshme. Në vijim të 12 ditëve të ardhshme, ju që nuk keni lexuar do të mund të lexoni mbi perspektiva të reja që hedhin dritë mbi rrugën e disa të rinjve kosovarë.

Kosova, një rajon i cili është shënuar nga një histori e tronditur dhe tensione etnike, ka qenë një fokus i radikalizimit për vite me radhë. Fenomeni i të rinjve që bëhen pjesë e grupeve ekstremiste është bërë një shqetësim i rritur, por jo edhe për qeveritë që e plaçkitën Kosovën për 20 vjet, e gjetjet tregojnë se edhe komunitetit ndërkombëtar mund të mos jetë shqetësuar, veprimet e tyre e tregojnë këtë. Kjo seri synon të shkërmoq faktorët që kanë kontribuar në këtë tendencë shqetësuese dhe të ekspozojë individët dhe institucionet që kanë luajtur një rol të rënëdsishëm qoftë duke mbyllur sytë para organizimeve të tilla, qoftë duke dështuar në zbatimin e përgjegjësive të tyre.

You’re currently a free subscriber to THE FRONTLINER. For the full experience, upgrade your subscription.

Together, we can shed light on the stories of voiceless men, women and children of war and contribute to raising awareness and generating positive change.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 14/09/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk