Krijimi i pushtetarëve pro-SHBA nuk lë prova komprometuese nga pas.

19
Mar
2024
Marrë nga fzb, zgjodhi Fadil Shyti

“Receta” e CIA-s se si tshkatërrosh kulturën, identitetin dhe integritetin e një vendi krenar e të pavarur që nuk të nënshtrohet.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Në fund të viteve ’80-ta, mes eksperteve politologë të social-demokracive evropiane, doli në pah një term i ri: “INKUBATORI” – term, i cili vinte në dukje të gjithë ata persona që po ngriheshin/ viheshin në pushtet në këto vende dhe, me e rendësishmja, ishin pro-amerikane.

Ky sistem indoktrinomi/ rekrutimi kishte si qellim krijimin e politikaneve te kontrolluar nga CIA, e cila do ti sillte ne pushtet ne një mënyrë a tjetër dhe mori hov sidomos ne vitet 1990-ta.

Ky lloj “inkubatori”, seleksionon në vazhdimësi, që në gjenezën e tyre para-politike, persona me moshë relativisht të re që nuk kanë ende pozicione të ngritura në karrierën e tyre dhe të cilët duhet të përmbushin dy kushte thelbësore:

– Kushti i parë: Ambicia.

Këta të rinj duhet të jenë tejet ambiciozë për të tërhequr vëmendjen e eprorëve të tyre dhe të pëlqehen nga publiku i gjerë, populli.

– Kushti i dytë:
Të jenë të manipulueshëm.

Për shembull, kontrolli psikologjik i tyre nëpërmjet shantazhimit me akte/prova komprometuese ose vese te fshehura të jetës se tyre private, që nëse është e nevojshme dhe nuk të binden, mund tua nxish jetën dhe shkatërrosh karrierën politike.

Me anë të “inkubatorëve”, “CIA” komunikon me ta nëpërmjet kanaleve të përzgjedhura më përpara.
Në këtë mënyrë koordinohen dhe merr jete plani fshehtë, për të prurë në pushtet të përzgjedhurit e tyre dhe eliminimin politik të çdo rivali të mundshëm.

I gjithë ky operacion zhvillohet në mënyrë diskrete, por personi i përzgjedhur fiton gjithmonë.

Krijimi i pushtetarëve pro-SHBA nuk lë prova komprometuese nga pas.

Kështu pra, krijohen artificialisht, “burra shteti”- bashkëpunëtorë të SHBA-së, të gatshëm kurdoherë të shesin vendin, popullin dhe çdo pasuri tjetër shtetërore, morale, shoqërorë për përfitime dhe ego personale.

Ideatori i sistemit “Inkubator” s’ishte as më pak e as më shumë por, Allen Deles; oficeri i larte i ushtrisë dhe ish-shefi (me jetëgjatë i CIA-s) në vitet 1950-60-ta.

“Inkubatori”, u testua për herë të parë në BRSS në vitet 1980-ta…

Më 25 Dhjetor, 1991 pushoi se ekzistuari BRSS!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 19/03/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk