Kristianizem, Judaizem, Islamizem, Hibru, ..apo vetem FEJA E SHQIPETARIT eshte SHQIPETARIA?

18
May
2024
Shkruan: LUAN QEMAL BACI

Pergjigja tek miku im virtual i f.b., zoti S.G.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Kudo ne bote ndodhin qe nje individ formon nje grup te vogel, e shkalle pas shkalle nje organizim te madh, mbi bazen e nje morali, interesi apo dhe nje ideologjie qe u prin ne aktivitetin e tyre. Keta njerez nismetare flasin ne emer te popullit e atedheut, edhe pse nuk kane marre voten e popullit, por vota e popullit tek ta, eshte programi qe kane, program qe i sherben interesave te popullit, ruajtjes se jetes se tij e te atedheut, perparimit e mireqenies se jetes se popullit. Ne keto kushte, as une, as ju, e as kushdo tjeter nuk ka aspak te drejten te thote se “kush ta dha ty te drejten te flasesh ne emer e ne interes te popullit?!”

Kundershtimi qe ju beni per levizjen e Decanit eshte jo vetem I gabuar, por edhe I demeshem. Sot per sot, mbi bazen e agresivitetit te shtuar te islamit politik mbi krejt SHQIPETARINE, ka nxjerre ne plan te pare nevojen, bile urgjente, te mobilizimit te te gjithe popullit, per ta ndaluar kete vrap kundershqipetare i cili mbulohet me besimin fetar islamik, besim qe ne trojet shqipetare ka ardhur si rezultat i pushtimit otoman, i cili ka nje enderr te cmenduri per t’u rikthyer neo-otomanizmi mbi shqipetare.

Personalisht nuk jam me largimin nga FEJA myslimane, e njerit pushtues, e te konvertohemi ne kristianiti, ne fene e nje pushtuesi tjeter, Romes se vjeter. Megjithate, Levizja e Decanit, eshte pozitive, sepse keput rrezikun ne rritje te islamit politik, por konvertimi ne kiristianizem nuk eshte zgjidhja perfundimetare, por vetem nje zgjidhje e perkoheshme, konjukturale.

Zgjidhja eshte qe populli te kuptoje masivisht se te treja fete kryesore ne SHQIPETARI jane mjet percarje dhe asimilimi i kombit tone, jane mjet per zhdukjen tone kombetare.

Per besimetaret e te gjitha feve qe besojne, ne shqipetaret, duhet te bejme te pamunduren, t’i bindim vellezerit e motrat tona, qe te shikojne tek kishat e xhamijat, ate qe eshte ne fakt, ambasada te pushtimeve te reja, dhe prifterinjte e hoxhallaret, te shihen ashtu sic jane, sherbetore jo te zotit, por te satanit, te djallit e te shejtanit, qe paguhen jo nga bamiresite, por nga pushtete qe japin para per qellime ekspsnsioni, deri territoriale mbi pasurite e trasheguar ne mijeravjecare nder shqipetaret.

Ata qe besojne, mire bejne qe besojne, eshte e drejta e tyre private, por ne se ka popuj qe besojne ne Krisht, te tjere ne Muhamed e ne Allah, te tjere tek Buda, e shume forma te tjera, pra sejcili ka zgjedhur dike ku te besoje. Pyetja shtrohet, ne se zoti ekziston ne vende e popuj te ndryshem, ne forme dhe emer te ndryshem, perse une SHQIPETARI, nuk paskam te drejte te kem zotin tim, Aleksandrin, Pirron apo Gjergj Kastriotin?!

LEVIZJA E DECANIT DUHET MBESHTETUR NE TE GJITHA FORCAT, POR NJEKOHESISHT AJO DUHET TE DREJTOHET DREJT ZOTIT SHQIPETAR, E LARG “ZOTAVE” TE ROMES E TE STAMBOLLIT, TE DREQIT E TE BIRIT TE DREQIT.

ZOTI SHQIPETAR ESHTE SHQIPETARIA, E FEJA SHQIPETARIT ESHTE SHQIPETARIA. KJO NUK DUHET TE MBETET NJE FORMULE VETEM SI NDJENJE ATEDHETARE, POR DUHET TE KTHEHET, ASHTU SIC ESHTE, FE MBI FE, FEJA E SHQIPETARIS, e cila bashkon krejt kombin e nuk e le te shperndare “kashte e koq*!”

18 Maji 2024

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 18/05/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk