KU JANË SERBËT

20
Apr
2023

Shkruan: Feri Arifi
Pra, shkrimi që do t’u bind juve është dhe besoj ky punim se: Dalmatet, Tribalet, Vllahet, Dakët, Gotët, Mizët, Dardanët, Thrakët, Epirotët, Helenet, krejt këta janë para krishtit, pra ende pa u përmendur serbët, dhe çka kanë të të bëjnë me këto fise (serbët që të jenë serbë)!
Në asnjë dokument nuk gjenden shënime për ekzistimin e Serbisë në këto troje të Ilirikut dhe të shteteve të tjera, deri në sh.k. XVIII. Shumë intelektualë krishter u paguan mirë nga Rusia e Turqia dhe Austria. Sa bukur e shkruan autori: Great, “Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij, shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij kjo kështu po ndodhë të ne. Atëherë, thot veni dikë të shkruajë libra të rinj, të krijojë një kulturë të re, të shpikë një histori të re. Kur dalemi te selia apo zyra ruse e kapitenit Uriçiç Trebinjskog, me gjeneralin Mihailson, me vete kishin mbi 120000 dukatë të cilit ju dhanë Karagjorgjit, vetëm për shpenzimet e para të organizimit të bashkëpunimit ushtarak ruso-serb, më 11 janar të vitit 1807. Nga ky shkrim është një mesazh, për të gjithë shqiptarët e sidomos ata që merren me shkrime të historisë, që të mos flasin e shkruajnë me mësimet e mësuara nga shkolla osmano-sllavo-ruse. Ne jemi këtu që në kohët e lashta antike, autokton të këtij vendi. Por, le të kthehemi në shekullin e -I- kur këndej pari as që flitej për të tjera fise në këtë vend. Jo siç i kanë mbushur librat se sllavët ishin këtu në sh.k. VI-VII-XI-XV, po kush ishin ku i kanë varret sllavët! Megjithatë Rovinski, ka patur të drejtë kur thotë: Ndjenjat kombëtare në Ilirik kanë mjegulluar kombëtaren ndërsa zilia fisnore dhe pushtetit i ka shkuar për dore popullit të varfër. Nëse këto nuk janë të vërteta, e toka është e rrumbullakët dhe sillet rreth Diellit, atëherë:
Serbia u krijua më 1878 nga Rusia dhe Evropa deri më 1912 dhe 1945. Kjo është e vërteta.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 20/04/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk