Kush është Albert Nikollaj?

11
May
2023

Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti
Shpalime
Ja ku e keni arsyen pse po shkatërrohet sot qyteti mijëvjeçar i shqiptarëve të lashtë, Alepo (ALBIA) i Sirisë së sotme.
E vërteta që nuk mund të falsifikohet: gjuha e lashtë shqipe kodi i leximit dhe deshifrimit të veprave më të lashta që njeh historia e njerëzimit.

(11 maj 2023)
* * *
Nga Albert Nikollaj
Te thuash të vërtetën mbi Shqipen Gege do të thotë të rrezikosh jetën tënde. Sumerologu George Smith, ai që përktheu Gilgameshin për shkak të kësaj gjëje humbi jeton e tij 36 vjeç, në kulmin e moshës… i lindur me 26 mars 1840 në Chelsea dhe i vdekur me 19 gusht 1876 , Smith ishte britanik me afësi jashtëzakonshme deshifruese, pioner në fushën e gjetjes , dhe përkthimit të épopesë Së */Gil-ga-mesh/, një ndër veprat letrare më të vjetra të humanitetit. Për të krthyer traskiptimin e veprat e veta, ai ai jo rastësisht shkoi tek shqiptarët e Alepit në Siri, të cilët flasin një version të shqipes Gege, dhe traskkiptoi */Epin e Gigameshit/. Pas traskiptimit ai premtoi te shkruante një ese personale, ku do të tregonte se në cilen gjuhë ende Gjallë u mbështet për të kryer punën e tij. Vdiç në mënyrë misterioze i Helmuar nga agjentë të sherbimit sekret osman!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 11/05/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk