LARGIMI NGA FEJA ISLAME DO JETË ÇLIRIMI I DYTË NGA TURQIA

01
Nov
2023
Shkruan: Reshit Lala


Ne u çliruam nga Turqia dhe shpallëm pavarësinë më 1912, por nuk u çliruam shpirtërisht. Turqia kishte lënë GOZHDËN E NASTARDINIT NË TROJET SHQIPTARE -FENË ISLAME. Turqia, sa herë kishte për qëllim të mashtronte shqiptarët thërriste në ndihmë fenë Islame. Mbas vitit 90-të u vendos liria fetare, ku qeveritë Shqiptare lejuan fenë të livadhiste si të donte. Meqë flasim për nismën e Deçanit do të ndalemi tek feja Islame, që t’i japim përgjigje pyetjes: PËRSE LARGIMI NGA FEJA ISLAME ËSHTË ÇLIRIMI I DYTË NGA TURQIA?! Në asnjë shtet perendimor FEJA nuk ka ndërhyrë në politikën e brendëshme dhe të jashtëme të vendit, ku ushtron aktivitetin.
Mevi Rafuna : Çfarë kemi dëgjuar nga imamët e BIK-ut gjithë këto vite?! Shkëputëm nga lista e gjatë disa:
1. Shqiponja në flamurin kombëtar është një sorrë dhe flamuri një leckë.
2. Skëndërbeu, Nënë Tereza dhe gjithë Rilindasit kombëtar janë qafira. Skëndërbeu është Terrorist, se ka vrarë myslimanët e vet.
3. Heronjëve dhe martirëve që ranë në luftën për liri do ju shkatërrohen varret dhe memorialet, sepse ata nuk vdiqën për islam.
4. Nuk na duhen ligjet e shtetit të Pavarur të Kosovës, por duam Sheriatin.
5. Kombi shqiptar nuk ekziston dhe historia jonë sipas tyre është një mallkim.
7. Erdogani shpëtimtari dhe sulltani i ri i shtrirjes së fesë islamike në trojet tona.
8. Naim Tërnava duke thanë, se do i ndërtojmë edhe 1000 xhami në Kosovë dhe kujt si pëlqejnë xhamitë le të shkojë në Beograd.
9. Largimi dhe dëbimi i të gjithë imamëve patriotë shqiptarë dhe zëvendësimi i tyre me serbë- rusë – turq e arabë.
Shtojmë edhe deklaratën e filozofit turk Mehemt Erosy, “SHQIPTARË JANË TURQ, KUSH ËSHTË MYSLIMAN ËSHTË TURK”!
Shqiptarët kanë 30 vjet, që ndodhen nën presonin e terrorit të jashtzakonshëm politik e fetar, që bëhet direkt nga Persidenti Turk Erdogan, që thotë “Kosova është turke, ”Minisri i jashtëm Turk Davutoglu, që thotë jemi “mbetje osmane”, filozofi turk Mehmer Erpsy, që thotë “Shqiptarët Janë turq, se kush është mysliman, është turk”. Në mbështetje të këtij sulmi terrorist frontal turk kanë qenë për 30 vjet të gjitha mjetet e agjitacionit e të propogandës dhe feja Islame të investuara nga Turqia.
Objekt i sulmit terrorist turk ka qenë historia dhe Skëndërbeu, shvleftësimi Kombëtar, duke thënë se nuk ka komb Shqiptar, por komb i “krijuar” nga turqit, duke fyer edhe flamurin e kombit etj, ejt. I gjithë ky terror është bërë dhe bëhet për asimilimin e shqiptarëve dhe turqizimin e tyre. Për këtë tërheq vëmendjen edhe presidentii Francës Emanuel Macron, i cili thotë se ”shqiptarët e Maqedonisë së Veriut po turqizohen me shpejtësi”.
Terror të tillë frontal të përgjithshëm shqiptarët kanë ndjerë vetëm në shekullin e kaluar me shpërnguljen e tyre masive, të dhunëshme drejtë turqisë. Atëherë ndaj shqiptarëve u kye një terror i përgjithshëm ndërkombëtar, nga turqia dhe vendet ku jetonin shqiptarët. Ata u dhunuan në të gjitha drejtimet, me të gjitha mjetet dhe, u dëbuan. Është e dhimbëshme të shohësh sot fotot e qerreve të shqiptarve, që niseshin edhe nga Nishi dhe e gjithë ish Jugosllavia për të shkuar në këmbë në Turqi nëpërmjet Selanikut grek. Në këtë pushtim të gjatë katastrofik vdiqën rrugës qindra mijëra njerës e mbi 100 000 fëmijë. Tragjedi, që as shqiptarët e as bota nuk e ndaluan dot.
Nën këtë presion e terror politik ne ndodhemi edhe sot. Turqia fanatike në strategjinë e saj të asimilimit të shqiptarëve ka sulmuar gjithshka shqiptare, që të realizojë turqizimin e tyre. Viktimë e kësaj politike janë edhe fëmijët e moshës 3-4 vjeçare, që i detyron vajzat të vendosin shaminë. Dyndja e myslimanëve shqiptarë në sheshin Skëndërbej, ku nderohet epoka e luftrave të Skëndërbeut dhe heronjtë e rënë në këtë luftë, si dhe heronjtë e rënë në rezistencën masive të shqiptarëve kristianë, që u vranë nga turqit, se nuk pranuan të ndërronin fenë kristiane në islame DËSHMOJNË- se Turqia nuk do të heqë dorë nga turqizimi i Shqiptarëve.
Hyrja në Sheshin Skëndërbej, ku takohen vrasësit me viktimat përfaqëson edhe pikën kulminante të terrorit turk, që ju drejtohet Shqiptarëve: “Ne kemi blerë politikën, propogandën dhe fenë islame dhe, nuk keni ç’të na bëni”! Turqisë, ka në dorë politikën, sepse me shumicë myslimane zgjedh k/ministrin që do. Pranadaj qeveritë nuk ngrihen dot kurrë kundër turqisë dhe, as do të ndalojnë portalet antishqiptare, që kontrollon turqia.
Kështu kemi vetëm një rrugë- ajo e Deçanit- TË BRAKTISIM ISLAMIN, për ti hequr Turqisë këtë armë të rrezikëshme, që ka përdorur dhe përdor me sukses kundër shqiptarëve. Ndaj ne Shqiptarët, në qoftëse duam të mbijetojmë kemi vetëm një rrugë- ti shkulim mbetjet historike turke, që janë ngulur thellë si NJË OKTAPOD GJIGAND NË TROJET SHQIPTARE . KJO ËSHTË FEJA ISLAME, GOZHDA E NASTARDINIT-, që na ka lënë Turqia. Në këtë luftë për çlirimin kombëtar ne do të ndeshemi ashpër me Turqinë, se ajo nuk do të na e japë lirinë e plotë, por ne duhet ta fitojmë vetë me luftën tonë.
LUFTA E SHQIPTARËVE PËR BRAKTISJEN E ISLAMIT ËSHTË LUFTË HISTORIKE DHE, FITORJA E KËSAJ LUFTE ËSHTË ÇLIRIMI I DYTË NGA TRURQIA!
Reshit lala 01/11/ 2023

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 01/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk