Lufta, Rusisë dhe Ukrainës

23
Feb
2024

Rilexim
“Përdorimi i forcës ushtarake nga Rusia kundër Ukrainës, së pari, do ta vërë në pikëpyetje vetë ekzistencën e Rusisë si shtet; së dyti, do t’i bëjë rusët dhe ukrainasit armiq për vdekje përgjithmonë; së treti, vendet e NATO-s, veçanërisht Turqia, do të hyjnë në konflikt. Përveç kësaj, Rusia do të përfshihet në kategorinë e vendeve që e kërcënojnë paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, do t’u nënshtrohet sanksioneve të ashpra, do të bëhet monedhë kusuri e komunitetit ndërkombëtar dhe ndoshta do t’i hiqet statusi i shteti të pavarur. Pushteti aktual i Rusisë po provokon tensione luftënxitëse për ta larguar vëmendjen e popullsisë nga problemet e brendshme. Për këtë, presidenti Putin duhet ta braktisë politikën kriminale të provokimit të luftës.”
– Leonid Ivashov, gjeneral në pension, nga Kuvendi i oficerëve veteranë të Rusisë

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

në lidhje me tensionet në prag lufte mes Rusisë dhe Ukrainës
“Përdorimi i forcës ushtarake nga Rusia kundër Ukrainës, së pari, do ta vërë në pikëpyetje vetë ekzistencën e Rusisë si shtet; së dyti, do t’i bëjë rusët dhe ukrainasit armiq për vdekje përgjithmonë; së treti, vendet e NATO-s, veçanërisht Turqia, do të hyjnë në konflikt. Përveç kësaj, Rusia do të përfshihet në kategorinë e vendeve që e kërcënojnë paqen dhe sigurinë ndërkombëtare, do t’u nënshtrohet sanksioneve të ashpra, do të bëhet monedhë kusuri e komunitetit ndërkombëtar dhe ndoshta do t’i hiqet statusi i shteti të pavarur. Pushteti aktual i Rusisë po provokon tensione luftënxitëse për ta larguar vëmendjen e popullsisë nga problemet e brendshme. Për këtë, presidenti Putin duhet ta braktisë politikën kriminale të provokimit të luftës.”
– Leonid Ivashov, gjeneral në pension, nga Kuvendi i oficerëve veteranë të Rusisë

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/02/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk