MBI ARMIQTË E IDENTITETIT KOMBËTAR, HISTORISË DHE GJUHËS, LASHTËSISË DHE AUTOKTONISË SË SHQIPTARËVE NË EVROPË

18
Jul
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

Thënia e ditës
Që të mbijetojë teoria mbi “Greqinë antike”, të cilën e sajuan rrejshëm qarqet mongole-tartare të Evropës, ata krijuan edhe planet sekrete monstruoze si “Naçertania” (e modifikuar disa herë më vonë me emra të tjerë të sofistikuar, deri te “Ballkani i Hapur” për fuqizimin e botës serbe në trojet etnike shqiptare), për dëbimin, asimilimin dhe shfarosjen e shqiptarëve, fillimisht duke ua mohuar historinë dhe gjuhën, autoktoninë nga lashtësia pellazge-ilire, ndërsa agjentët e tyre shqipfolës, grekomanë dhe sllavomanë, në emër të shkencës i kopjuan dhe përhapën këto ide armiqësore përmes literaturës shkencore, librave shkollorë dhe medieve të financuara nga agjenturat e huaja, me ndihmën e pushteteve kuislinge vendëse gjatë shek. XX e deri në ditët e sotme.
(18 korrik 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 18/07/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk