MBRETËRIA E LASHTË DARLIADA NË SKOCI DHE DARDOGNE NË FRANCË

05
Jun
2023

Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti
Shpalime
– PJESË E VAZHDIMËSISË HISTORIKE TË DARDANISË TROJANE-ILIRE, TË TRAZUAR NDËR MIJËVJEÇARË
Nuk është rastësi pse populli pesë milionësh i Baskëve edhe sot është i ndaluar, në Francë, Spanjë dhe në gjithë Evropën!
Gjuha Baske, e ndryshme nga të gjitha gjuhët tjera të popujve fqinj në Evropë, është dëshmuar shkencërisht se është nga më të lashtat, bashkë me gjuhën armene, si degë, bija të natyrshme të gjuhës së lashtë shqipe (ilirishtes).
Për historinë, kemi kohë të shkruajmë e flasim, deri në përmbysjen (përgënjeshtrimin) e plotë të teorive të derisotme, thellësisht të gabuara dhe joshkencore, mbi prejardhjen e Baskëve, Armenëve dhe popujve të tjerë të lashtë, kur grekët as që janë njohur me këtë emër në lashtësinë e hershme, siç njihen sot.
(5. VI. 2023)

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 05/06/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk