Mbrojtja e te vertetave historike eshte detyre, jo ideologji

04
Nov
2023
Shkruan: LUAN QEMAL BACI

Te mbrosh te vertetat historike nuk don te thote aspak se mbron apo ben propagandon per kthim te komunizmit.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Komunizmin e rikthen vetem mungesa e ligjit, mungesa e lirise se vertete demokratike, shfrytezimi ne ekstrem e popullit, vjedhja, shperdorimi, tregetimi i aseteve kombetare, e cveshja totale e popullit nga cdo e mire materiale, e si perfundim, lenia e tij lakuriq perpara cdo mjeti te prodhimit e te ekzistences shoqerore.

Korrupsioni masiv, dhe autoret e ketij korrupsioni, ne jo pak raste vete ish-“komuniste”, akuzojne per komunizem, e komuniste, kedo qe u del perpara, e qe ata mendojne se u rrezikojne pronat e vjedhura!

Ja se si I po pergjigjet njerit shesh, miku im i nderuar Reshit Lala:

“…..Mos ngatërroni komunizmin me Islamin. Sistemin e zgjedh vetë populli, kurse feja është e sjellë nga jashtë dhe përdoret kundër interesave kombëare. Komunizmi nuk luftoi kundër kombit të vet. Të jeshë kundër komunizmit nuk do të thotë të jeshë kundër kombit. Ju jeni kundër kombit, sepse shkatërruat ekonominë edhe mbrotjen e vendit. Shkatërruat mbi 500 ndërmarrje ekonomike me një vlerë mbi1 trilion dollarë dhe shkatërruat të gjitha asetet e mbrojtjes, duke e lënë vendin pa mbrojtje. Kjo strategji e reaksionit shqiptar me Sali Berishën në krye quhet tradhëti kmbëtare. Prandaj lere komunizmin, se komunizmi nuk e tradhëtoi dhe nuk e shiti vendin. Komunizmit nuk guxoi kush ti kërkonte tokë e detë.”


04 Nendor 2023

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 04/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk