“Mosmirënjohja përbën thelbin e poshtërsisë”-thoshte Emanuel Kant

17
Oct
2023
Shkruan: Preng Cuni


Refleksione pas 16 Tetorit
Disa “naiv apo idiotë të dobishëm”, thonë se dotlindjen e Enver Hoxhes e përkujtojnë vetëm disa “nostaligjikë”.
Kesaj “skote qënërie” dua që t’ju kujtoj se Enver Hoxha nuk është vetëm i komunisteve.
Enver Hoxha nuk është vetëm i “nostalgjikëve”.
Enver Hoxha nuk përket vetëm familjes Tij.
Enver Hoxha është biri i Kombit Shqiptarë dhe u përket gjithë shqiptareve kudo që ata ndodhën.
E gjithë balta që kanë synuar që t’i hedhin figurës Tij, sigurisht do të bjerë mbi surratin e tyre.
Sepse Enver Hoxha është një “mal i lartë” që nuk mund ta mbulojnë me pështymat e tyre “qenëria antikomuniste”.
Gjatë ketyre 33 viteve tek Varri Enver Hoxhës kanë shkuar vetëm “ata” që e deshën pa hile Enver Hoxhen.
Tek varri Enver Hoxhës kanë shkuar vetëm komunistët e vertete, njerzit e ndershem të sakrificave dhe të idealeve te Larta shoqërore.
Tek varri kanë shkuar sigurisht edhe “nostaligjikët” të cilët janë ku e ku me dinjitoz se sa ata servil që për vite tëra mbajtën veshur “mantelin e komunistit”.
Te varri Enver Hoxhes tash 33 vite nuk kam parë që të vijë asnjë prej “shokëve tij” ish anëtare të udheheqjes se lartë te PPSH me përjashtim vetëm te M. Asllani.
Tek varri Enver Hoxhes, tash 33 vite nuk kam parë asnjë prej atyre anëtareve te KQ të PPSHsë apo fëmijët e tyre.
Tek varri Enver Hoxhes nuk kam parë të vijnë tash 33 vite asnjë prej drejtuesve të lartë të pushtetit popullor në rrethe.
Tek varri Enver Hoxhes nuk kam parë që të vijnë tash 33 vite asnjë kryetare Komiteti Partie rrethi apo femijet e tyre.
Tek varri Enver Hoxhës nuk kam parë të vijë asnjë ish deputet apo ish ministër i periudhës pushtetit popullor.
Tek varri Enver Hoxhës nuk kam parë që të vijë asnjë komandant apo komisarë korpusi, divizioni apo brigade të ushtrisë popullore te periudhës Socializmit.
Tek varri Enver Hoxhes tash 33 vite nuk kam parë që të vijë asnjë prej “pinjollëve” apo bij të ish udheheqjes lartë të PPSH dhe shtetit shqiptarë.
Tek varri Enver Hoxhës nuk kam parë të vijnë asnjë prej “atyre” që për vite me radhë mbajtën veshur “mantelin komunist” dhe në emër të saj të bënin namin për “parimet”.
Tek varri Enver Hoxhes nuk I kam parë tash 33 vite “ata” që spekuluan e përfituan më shumë se kushdo tjetër me emrin e Tij.
Tek varri Enver Hoxhes tash 33 vite nuk kam parë që të vijnë as “bythpambukët e Tiranës”,
Ata që dikur bënin çmos të siguronin me kusht dhe me çdo mjet jetësen në Tiranë duke I u ngjitur si rodhe nga pas pushtetit popullor.
Ndaj citova E. Kantin mësipër se “Mosmirënjohja është thelbi poshtërsisë për këto lloj “vemjesh”.
Tek varri Enver Hoxhes tash 33 vite me radhe kanë shkuar vetëm njerzit e thjeshtë te popullit, ndaj figura e Enver Hoxhës është “gdhendur” thellë në shpirtin e popullit shqiptar.
Enver Hoxha me jetën dhe veprën e Tij e ka “ndërtuar vetë bustin e tij” ndaj brezat e kanë për detyrë që ta vendosin “ate” në Piedestalin e Nderit Kombit Shqiptarë.
Koha do të kalojë dhe gjithë “balta që hodhën gjithë qënëria abtikomuniste” do t’i mbulojë “ata” dhe Enver Hoxha do shkelqeje si Yll Polar i Kombit Shqiptarë.
Lavdi Enver Hoxhës

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 17/10/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk