Ne librin KOSOVA te Erich Rathfelder del nje e pa thene e madhe e luftes!

03
Nov
2023

Operacioni „HUNDA“,qe lakohet per here te pare ne kete liber dhe kete kohe nga gazetari Rathfelder.
Kurrë askush nuk ka folur as ditur per kete operacion,tash edhe munde te dalin aktere te kohes e te thone se e kane ditur por vetem se munden me rrrejte!
Ky operacion ka pasur qellim krijimin e koridorit te cliruar per ta kontrolluar nje pjese te madhe te Drinit dhe kufirit.
Komandant Xhelal Hajda Toni eshte tradhetuar,por nga kush nuk dihet.
Lufta e Rahovecit eshte nisur pikerisht kur Toni shkoi ne Kroaci per te siguruar arme per ta realizuar operacionin HUNDA qe ti kundervihet operacionit PATKOI te ushtrise serbe!
Kush e tradhetoi Tonin dhe gjithe Rahovein?
Pse u nis lufta para kohe dhe pa kurrfare planifikimi vetem sa ishte larguar Toni?
Ketu dalin shume gjera ne shesh po te analizohet mire!
Dikujt nuk i ka pelqyer qe rajoni i Rahovecit ne krye me Tonin te shkelqeje ne lufte.
Opreacioni HUNDA qe duhej te fillonte nga Juniku deri Rahovec do te ishte ndoshta edhe nje nga format me taktike ushtarake per mobilizim ,por ja qe dikush nuk na paska dashur te miren qe komandant Toni dhe burrat e Rahovecit me rrethine t‘iu rritet nami.
Shume nga ne edhe e dime se lufta e Rahovecit atehere Tonin e pate nervozuar shume,i cili pati shprehur zhgenjimin e madhe per te pasi qe donte ta udhehiqte vet kur te kthehej.
Ramja e tij vetem se i paska gezuar shume pisa te kohes.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 03/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk