Ngordhi dhe Open Ballkani!

28
Aug
2023
Shkruan: Medai Shaholli


(Pa dorashka)
Open Ballkani tashmë ka ngordhur si ide e pansllavizmit ku kërmës së tyre sot vëllamët e treshes famëmadhe si Vuçko-Dhimo-Edvin, pasi ka ngordhur si ide dhe eksperiment antishqiptar ata nuk kanë ngurruar t’ia bëjnë ‘të dyzetat’ sipas zakonit.
Kështu, pasi ngordhi Open Ballkani si projekt serbomadh, i gjati ynë me keqardhje kujton ato ditë të paharruara të delirit dhe ekstazës, gjatë fushatës së izolimit të Kosovës, kur favorizonte Serbinë si vend ‘demokratik’ dhe që e bëri Shqipërinë si ‘han me dy porta ku të hynte derri dhe dosa’ për inat të Kosovës që nuk pranonte këto lojëra mbi sovranitetin e saj.
Tani që kërma Open Ballkan ka ikur për lesh, zullapi ynë i gjatë i është përveshur Procesit të Berlinit pasi nuk i ka mbetur rrugë tjetër, por gjithsesi inati me Kosovën nuk i ka dalë, pasi qeveria e Kosovës nuk e ndoqi nga pas në rrugën e shtrirjes së pansllavizmit dhe kundër interesave të saj.
Edvin batërdia, pavarësisht dështimit të Open Ballkanit, ai vazhdon të ruaj dhe ta forcojë miqësinë me vëllamin Vuçko edhe kur ai kërcënon kosovarët dhe Kosovën me ndërhyrje ushtarake, arumunit Edvin aq i bënë për ‘derrat kosovarë’, por saherë që gjejnë rast ata dehen me ‘shlivovica’ si reaksion dhe kundërpërgjigje ndaj Republikës së Kosovës.
Ndaj, në djall vafshi çetniku Vuçko, arumuni Edvin dhe karroqja Dhimo Kovaçi!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 28/08/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk