NUK KA GJUHË TË VOGLA APO GJUHË TË MËDHA, POR KA GJUHË TË STUDIUARA DHE GJUHË TË PASTUDIUARA MJAFTUESHËM

22
Jun
2024
Shkruan: Akademik Abulla Mehmeti

R e f l e k s e
(Fjalori i gjuhës lituanishte është më i pasuri në botë, me mbi 500 mijë njësi leksikore)
Një shembull i mirë i studiuesve të gjuhës lituanishte, nga i cili duhet të mësojnë studiuesit e gjuhës shqipe.
Nuk ka gjuhë të madhe ose gjuhë të vogël, siç ka popuj të vegjël apo të mëdhenj sipas numrit të tyre, por, ka gjuhë të studiuara mirë dhe gjuhë të pastudiuara sa duhet e siç duhet, mes të cilave fatkeqësisht bën pjesë edhe GJUHA SHQIPE.
Edhe kopertinat e fjalorit të gjuhës lituanishte nuk janë ndryshuar mbi 100 vjet me radhë, në 20 vëllimet e këtij fjalori (mbi 20 mijë faqe), pavarësisht nga koha, rrethanat dhe numri i gjuhëtarëve që e kanë përgatitur këtë fjalor!
(20. 6. 2024)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 22/06/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk