PARISI

23
Oct
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

Shpalime
PARISI
dhe Parioni, Parga, Parthini (dhjetëra qytete me këtë emër) etj.
Nuk ka asnjë dyshim se, edhe Parisi, qendra e kulturës evropiane mban emër në gjuhën shqipe.
Disa studiues të huaj, edhe etimologjinë e emrit të qytetit Parga të Epirit e kanë nxjerrë me prejardhje nga gjuha sllave.
Çfarë falsifikimi dhe marrëzie!
* “Parga itself is mentioned for the first time in 1318; the name is most likely of Slavic origin.” (Parga përmendet për herë të parë në vitin 1318; emri ka shumë të ngjarë të jetë me origjinë sllave.)
Burimi: Soustal, Peter; Koder, Johannes (1981). Tabula Imperii Byzantini, Band 3: Nikopolis und Kephallēnia (in German). Vienna: Verlag der Österreichischen Akademie der Wissenschaften. pp. 226–227. ISBN 978-3-7001-0399-8.
(23. 10. 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/10/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk