Penjtë e padronëve shqiptarë mbi mediat dhe mjetet e propagandës!

01
Sep
2023
Shkruan: Medai Shaholli


Këta ‘trimat’ që shihni në karikaturën e paraqitur poshtë shkrimit janë një pjesë e dukshme e padronëve dhe e oligarkëve shqiptarë, që drejtojnë mediat shqiptare përmes palaçove të tyre pë t’i trullosur mendjet e shqiptarëve se demokracia shqipare që po ndëtojnë ata është sistemi më i mirë në rajon që i duhet shqiptarëve .
Nëse ky është sistemi sipas tyre që i duhet shqiptarëve ahere përse shqiptarët çdo ditë e më shumë nga stresi dhe problemet e ndryshme ekonomiko-sociale, vrasin veten apo njëri-tjetrin duke i hedhur nga ballkoni?
Ndodh kjo nga lumturia që u solli liberal demokracia apo nga rregullat e lojës që vendosën pushtetarët pë delet shqiptare, sesi duhet të funksionojë shoqëria shqiptare pëms ligjeve dhe rregullave të reja të ekonomisë së tregut, ku pushtetin do ta ketë pakica dhe shumica ‘do t’i bindet vullnetit’ të pakicës!
Kjo është demokracia shqiptare që e sundon shumicën, ku ajo prej tri dekadash nuk paraqet vullnetin e shumicës sepse e ka kapur pushtetin përmes propagandës dhe parasë duke i blerë ‘delet shqiptare’ të votojnë për ta.
Një nga palaçot e mediave shqiptare që paguhet më shumë se dhjetëra drejtorë apo ministra është dhe Blendi Faqeziu, i cili është caktuar të drejtoj emisione propagande për të thënë brokulla dhe t’i mbush mendjen shqiptarëve se sistemi që ka sot Shqipëria është më i miri në rajon për nga mirëqënia dhe se shqiptarët sot jetojnë më mirë se dje!
Oligarkët shqiptarë për më tepër, në degjenerimin e rinisë shqiptare kanë kapur palaço të llojit Faqeziu, duke sajuar emisione antikulturore dhe degjeneruese si ‘Përputhen dhe Big Brother’, ku promovohet hapur kurvëria dhe degjenerimi në emër të lirisë së shtypit dhe të demokracisë.
Prandaj, kjo nuk është demokracia që promovon media shqiptare përmes Blendi faqezinjëve apo kurvicave të sojit Arbana, por këta janë ana e errët e degjenrimit të shoqërisë shqiptare.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 01/09/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk