Persheshi i fese dhe dora e lire e ekzekutivit, rreziku me serioz kombetar!

13
Apr
2024
Shkruan: LUAN QEMAL BACI

Partia Demokratike e qytetit tim, ne qytetin tim te banimit, ne Amerike, mbajti mbkedhjen e zakoneshme te programuar, ku trajtoj nje shqetesim teper te madh te shoqerise, ndarjen ne grupe te medha qe urrejtjne njeri tjetrin, deri ne perdorimin e armeve te zjarrit. gjendje qe eshte teper shqetesuese. Baza e ndarjes dhe e urrejtjes eshte mbi te gjitha dhe e para, ne qender te vemendjes, ndarjet fetare, si te krishtere qe vleresojne se Amerika eshte ne rradhe te pare e tyrja, ashtu dhe hibrute (hebenjte-izraelitet), dhe myslimanet, plus sektet e ndarjet mrebada sejciles fe.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ajo qe te vjen ne mendje, eshte nje krahasim se kur Amerika qe eshte fuqia me e madhe ekonomike e ushtarake ne bote, me nje shtet te kopsitur ligjor, qe e drejton jeten e vendit ne te gjitha fushat nen kontrollin e drejtimin e tre degeve te vecanta, disi e deri diku te pamvarur nga njera tjetra, cfare pritet te ndodhe ne Shqiperi, Kosove, Maqedonine e Veriut e kudo ne SHQIPETARI?!

Me aktivitetin dhe agresivitetin teper ne rritje te klerikeve te te tre feve, me inaktivitetin e legjislativit e te ekzekutivit, me mungesen e PLOTE te shtetit, I cili “ekziston” vetem per te mbushur xhepat e parlamentareve e te pushtetareve ne te gjithe nivelet e ekzekutivit, katrahura shqipetare po kurdiset perseri, per deme akoma me te medha, ndaj kombit, nje katrahure e re perplasjesh we do ta shkaterroje keqas unitetit e popullit, she tolerancen fetare, we ne fakt, nuk eshte aspak merite e klerikeve. Ca me teper, toleranca fetare, eshte vete ne qender te goditjes se punes se klerikeve, me besimetaret e mbytur nga fukaralleku, injoranca deri ne analfabetizem te plote, qe krijoj ekzekutivi.

Kleri i te gjitha feve, ka lejen me pash nga ekzekutivi, qe ne emer te fese e te besimit, te beje pershesh te gjithe shoqerine.

Kane filluar ne SHQIPETARI, te kristalizohen ushtaret e muhos, te islamit, te Jesus Krishtit, simpatizanet e izraeliteve, e te tjere, qe jo vetem sulen me fjalorin me te ndyre kunder tjetrit qe nuk eshte i fese se tij, por shkojne deri ne deklarata dhune e kercenime deri ne zhdukje fizike.

Haxhiqamilas te rinj, kerkojne adresat e kundershtarit, qe ky te paguajne me jete per mosperputhjen me “fene e tij te paqes’, per fene e tij qe “eshte me e mira” se FEJA e tjetrit.

Por krahas haxhiqamilave te muhos islamevet, te edukuar ne mijera xhamite e dhuruara nga “miqte” islame, nuk mungojne as “haxhiqamilat” e kryqetareve, katolike apo ortodokse.

Ku jemi?! Asgjekundi, as ne ajer, e as ne toke! Ku po shkojme?! Drejte gremines, qe e thellojme me duart tona e me ndihmen e shtetit, qe as i plas fare as per atedhe e as per popull!

Organizohu rini, organizohu! Atdheu eshte I yti, i prinderve e gjysherve te tu ne varre, i gjakut lume te dedhur ne shekuj!

Zhduke me rrenje kete klase politike qe u mbyll e shkaterron perdite te ardhmen tuaj. Mos harroni, se pa atedhe, edhe mbreter te behemi ne vend te huaj, jeni vetem hic, jeni pa vlere.

Atedheu i lulezuar, i forcuar, me popull zot te fateve te tij, eshte pasuria me e madhe ne bote, per cdo individ,, eshte ai qe te jep emer, qe te jep nder, qe te jep lavdi.

Ndaj ne kembe te gjithe, me te madh e me te vogel, t’i dalim te tane zot, tokes ku na ka bere koka bamp!

11 Prill 2024

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 13/04/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk