PO, UNË JAM ARBANIT!

20
Nov
2023
UNË JAM ARBANIT!

UNË JAM ARVANITE, le t’i themi me guxim dhe mbështetje secilit që bën qoftë edhe më të voglën shenjë për ne!
UNË JAM ARVANITIS, pasardhës i Heronjve të ’21, krijues i Greqisë moderne dhe Kulturës Popullore!
JAM ARVANITE dhe jam krenare për këtë, për shkak të dijes dhe arsyes së paditur. Une nuk e gjeta Greqine te lire per ta shfrytezuar, por luftova, sakrifikova dhe derdha gjakun tim qe ju ta gjeni te lire dhe qe ju ta shfrytezoni. Prandaj nuk toleroj të më pyesni se çfarë jam dhe nga kam ardhur, por kërkoj të di kush je ti që nuk e di historinë e atij vendi dhe nga ke ardhur !
UNË JAM ARVANIT dhe nuk toleroj të më japin leksione atdhedashurie, sepse arvanitasit u përkasin atyre që kanë dhënë mësim praktik patriotizmi dhe nuk ofrohen për nxënësit për mësues dinak!
UNË JAM ARBANITE dhe flas gjuhën e Zotave dhe Heronjve dhe nuk toleroj të fyhem, nënvlerësohem apo ndalohem.
UNË JAM ARVANITE dhe jam krenare për origjinën time, sepse i njoh të parët e mi dhe ende e di, se “për të dëshmuar se je grek, duhet vetëm të dëshmosh se je arvanitas”!
UNE JAM ARVANITE dhe nuk kam pse ti jap askujt arsye se cfare thone, perhapin apo cfare thone te tjeret, brenda apo jashte Greqise, per Arvanitasit! Vetë historia përgjigjet për ta !!!
(A. K. )

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 20/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk