POPULLI SHQIPTAR ËSHTË PUNËTOR, POPULLI YNË I SHUMËVUAJTUR S´KA FAJE!

30
Jun
2023
Shkruan: Fadil Shyti

Nga arkiva ime:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Në vitet e socializmit shumica, ishim dhe jemi punëtorë dhe punëtore! Fushat tona lulëzonin, arat tona ishin të mbjella me plot drithëra të bardha!
Malet tona, rriteshin krenare!..
-JO! Nuk kanë faje shqiptarët që, s´po ka kush t´u prijë në rrugë të përparimit?!

-Nuk kanë faje shqiptarët sepse, të huajt dhe udhëheqja servile e tyre, i degdisën nëpër botë, dikur fillimisht ua mbyllën dhe pastaj, ua shitën pasuritë e mëdha tokësore dhe nëntokësore?!

-Nuk kanë faje shqiptarët, as kur prej zorit, për mbijetesë po mbjellin, po shesin dhe po blejnë drogë; -pasi tokat e tyre borgjezia e majmur reaksionare, ua la djerrina!
Pushteti me shtetin borgjez kapitalist reaksionar, nuk po i ndihmon bujqit sa duhet për të mbjellë dhe rritur sasitë e rendimenteve.

Malet tona u shkretëruan, ato, jo që nuk i pyllëzuan aq sa do të duhej,-me filiza të reja, por, edhe ato që i patëm nga koha e socializmit, nuk i ruajtën si duhet,-jo vetëm i prenë ato, pa kritere,-por, edhe i dogjën me qëllime të ngarkuara me sherre!…

-Nuk kanë faje shqiptarët që, as ato qindra km,-pasuri detare,-as pas 26 vitesh, feudal
-kapitalizëm; qeveritë demone-kratike, nuk arritën t´i bëjnë aq sa do të duhej tërheqëse për sektorët e turizmit.

-Nuk kanë faje shqiptarët!…
-Prandaj, duhen ndryshimet pozitive!…
Ndërsa, ndryshimet nuk janë bërë,-as nuk do të bëhen kurrë, prej atyre që i bënë gjithë këto prapësira dhe prapakthime ndaj popullit dhe atdheut të tyre; ata që menduan vetëm si të pasurohen për vete,-e, jo të përparojnë popullin dhe atdheun!
Ndryshime behën kur ka popull, populli po ikën, si në kohen kur vdiq Skënderbeu.
-E vërtetë e hidhur:
-Po përsëritet historia, sepse, iku Skënderbeu i dytë, Enveri.
23 qershor, 2017

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 30/06/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk