PROTESTA MASIVE NË SERBI KUNDËR DHUNËS!

23
May
2023

Shkruan: Gjon Bruçi
Njoftim i Sindikatës Revolucionare të Serbisë:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Serbia është në rrugë. Dhjetëra mijëra njerëz janë në rrugët e Beogradit, ndërsa fshatarët bllokojnë rrugët me traktorët e tyre në të gjithë vendin. Regjimi është i hutuar dhe i frikësuar. Ora e fundit po afron.
Pas analizës sonë të publikuar, Vuçiq do të përpiqet të provokojë tensione të reja në Ballkan, apo tensione civile në Serbi.
Siç kemi publikuar dhe informuar vitin e kaluar, situata në Serbi është shumë e tensionuar. Borgjezia e madhe Serbe e sapo zhvilluar, është në telashe të mëdha. Nga njëra anë, planet e tyre të luftës në Ballkan ndërpriten (në përgjithësi, nga rezistenca ukrainase ndaj pushtimit rus, dhe në veçanti, nga vigjilenca e popujve ballkanikë), nga ana tjetër, populli i Serbisë po ngrihet.
Të shtënat në shkollën fillore në Beograd në fillim të majit, prekën pjesën më të brishtë të shoqërisë serbe. Përgjigjja ishte protesta masive, dhjetëra e qindra- mijëra njerëz në rrugë, kundër dhunës, të krijuar nga regjimi kriminal shovinist Vuçiq. Demonstruesit kërkojnë dorëheqjen e menjëhershme të ministrit të Brendshëm (Gashiq), shefit të shërbimit sekret (social-fashist Vulin), dhe kampionëve të tjerë të këtij regjimi të dhunshëm profashist në Serbi.
Regjimi është thellësisht i korruptuar, edhe në nivel ndërkombëtar. Aleatët e tyre janë pjesët më reaksionare të kryeqytetit monopol botëror, si Putin, Orban, Trump, Erdogan, reaksionarët francezë, gjermanë dhe kinezë. Ata nuk mund të heqin dorë lehtë nga pushteti.
Për javën e ardhshme, Vuçiq paralajmëroi kundërprotestë të premten, ndërsa lëvizja civile kundër regjimit do të mblidhet sërish në masë të shtunën.
Vuçiq tha se ai do të bëjë “një protestë më të madhe në histori”, por situata në kampin e rrallë të regjimi,t dhe në kampin serb të madh në përgjithësi nuk është aq e mirë sa përpiqen të paraqesin liderët e tij fëminorë dhe arrogantë. Është treguar qartë se regjimi nuk e ka realisht, ose po e humbet bazën e tij masive, por po shantazhon sistematikisht sektorët kryesorë të shoqërisë, për të mbajtur rendin e tij.
Ujqërit e regjimit të korruptuar të Serbisë së Madhe, janë të përbuzur nga populli, dhe kanë filluar të luftojnë mes njëri-tjetrit dhe me aleatët e tyre. Ne kemi frikë se ka dy mundësi derisa regjimi i Vuçiqit dhe forcat serbe të mëdha janë në pushtet. Vuçiq ose do të përpiqet të provokojë tensione, apo edhe luftë në Kosovë, ose të provokojë tensione civile në Serbi për të shpëtuar lëkurën e regjimit.
Në të njëjtën kohë, ne besojmë se populli i Serbisë dhe forcat e saj demokratike po piqen mjaftueshëm për të mos lejuar, që ky komplot profashist të zhvillohet.
Poshtë banda e korruptuar dhe e dhunshme e Beogradit e provokatorëve dhe luftënxënësve shovinistë!
Në luftën për paqe dhe liri mes popujve të Ballkanit!
Të bashkohemi të gjithë në frontin e popullit kundër krizës kapitaliste, varfërisë, fashizmit dhe luftës!
SINDIKATA REVOLUCIONARE E PUNËS, SERBI.
20.05.2023.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/05/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk