Qylaxhiu vdiq në 91in. Koha të paguani!

12
Apr
2023

Nga: Genta Kaloçi Skënderi

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Qylaxhiu vdiq në 91shin kur prindërit dhe gjyshërit tuaj me ndihmën e kupolës së jashtëqitjes shkatërruan shtetin, pushtetin e popullit për popullin. Pak rëndësi ka nëse ishin të vetëdijshëm apo të pavetëdijshëm për aktet e tyre kriminale duke ju shkatërruar të ardhmen tuaj dhe brezave tëardhshëm me përrallën e dhjerokracisë kapitaliste.
Atëherë me dy fjalë për injorancën e veshur me kostum e kollare, ajo që kemi është një sistem kundra njeriut që gjjthçka funksionon mbi mbledhjen e taksave.
Kush ka pordhë ka makinë, kush ka tangërllëk duhet të paguaj, ashtu siç paguhet në të gjithë botën për pordhët që lëshojnë popullsia amorfe dhe ka kupolën që ua mbledh taksat e pordhëve.
Doni të udhëtoni me makinë duhet të paguani, ashtu siç paguani në të gjithë vendet që udhëtoni. Kush nuk ka makinë udhëton me autobuz dhe me tren. Meqënëse trenin e shkatërruat nga babëzia, lakmia, budalliku juaj atëherë ju mbetet të paguani rrugët.
Treni do të ribëhet se është mjeti më i lirë, më i pastër ekologjik për ambjentin dhe më i shpejtë për transportin e popullsisë. Por, deri atëherë ju duhet të mësoheni me realitetin e ndryshimit të sistemeve dhe të filloni të paguani.
Nëse nuk ju pëlqen rrëzoni sistemin, rrëzoni kupolën, pushtetin e elitës dhe kapitalit dhe merrni fatin e jetëve tuaja në duart tuaja. Por, meqse nuk jeni nga ai brum ju gen kriminelësh të promovuar nga qarqe të caktuara politike atëherë Paguani. Tani që e mendoj taksa 10€ është e paktë, duke marrë parasysh se në shtetet fqinje çmimet variojnë nga 20-200€ në bazë të kilometrave. Ju që keni makina e tangërllik do duhet të paguani për shkatërrimin që i bëtë pjesës tjetër të popullsisë duke u hequr tëdrejtën të udhëtojnë me tren ose më lirë në vendin e tyre. Përveç alternativës politike keni një alternativë ekonomike konstruktive si më poshtë.
Gjithçka është shumë e thjeshtë, nëse kuksianët, veriorët, malokët, kosokarët nuk duan të paguajnë tarifat, atëherë të dalin të gjithë, të bashkohen e të ndërtojnë një rrugë të re në mënyrë vullnetare pa tarifë dhe pa pagesë. Kështu as shteti e as privati nuk do mund të ndërhyj në shfrytëzimin e alternativës së tyre, nëse ndërtohet nëpërmjet tokave të tyre, që mos të bien ndesh me shtetin dhe projektet e saj të zhvillimit.
Por deri sa të bëni atë rrugën tuaj vullnetare, kjo rrugë është ‘pronë e xanum ‘nga privati dhe shteti kështu që kush kalon duhet të paguaj. Këtë koncept malokeria antisociale e njeh shumë mirë prandaj, nëse nuk doni të paguani dëmet në miliona që do duhet ti paguani, me vendim gjykate, do duhet të paguani edhe tarifën e kalimit. Por, nëse kundërshtoni merrni kazmat, lopatat, trasetë e hapni rrugë të re me forcat tuaja që mos t’ju kushtoj e mos të paguani personave të tretë. Ku keni parë ju që t’ju bëjmë rrugën malokërisë së veriut e koston ta paguaj popullsia e jugut?
Mjaft është mjaft. Grabitjes suaj me ndihmën e politikës tripolare sali, like, edvin i ka ardhur fundit.
Këtej e tutje të gjithë tutorët tuaj pd, ps, lsi me bishtat tuaj do shkojnë në burg me sekuestro, konfiskim dhe atëherë do ju shohim sesa byth e bole keni të mateni sërish me Ne.
Nuk e keni idenë se çfarë ju pret. Dëmet tuaja sali, like, pabrekse, lulush, do i paguani ju së bashku me familjarët tuaj që na keni shkatërruar qelizën njerëzore dhe atë kombëtare. Ndëshkimi ju pret së bashku me kopilat tuaj familjaropolitik po u vjen fundi.
Nxirrini të gjithë ortakët tuaj në skenë që të fotografohen e të inkriminohen në shesh të mejdanit që mos thoni se ishte letër anonime dhe kompleks politik. Në këtë mënyrë kryeni harakiri e duke ju prerë çdo degë të krimit tuaj në fund do vimë te trungu që jeni ju sali efendi me ortakët e tu nga 90a deri sot.
Nuk shpëtoni. Digji të gjithë çirakët dhe ortakët e tu sali, para se të vij dita që do ju spastrojmë një herë e mirë nga vendi.
Ju ka zënë meraku përse Edvini bëhet ‘hero’ përpara jush dhe bën pastrimet e mullarit të mutit tuaj të përbashkët 28vjeçar. Për budallenjtë me shumicë të këtij vendi duhet të dinë se ashtu siç e dhjetë vendin për 28vite, do duhet së bashku ta pastroni. Edvinit, b/puntorit tuaj fashist i ra letra me vrimë që ta udhëheqi tani për tani këtë kampanë të pastrimit kombëtar. Të gjithë ju duhet së bashku të pastroni vendin nga muti juaj. Ju që e dhjetë pd, ps, lsi duhet ta pastroni. Ku keni parë ju që ju të dhisni e Ne të pastrojmë? Iku koha e komunales dhe punës vullnetare. Ju njoftoj sali thjesht për dijeni se kanë ndryshuar kohët. Pasi të pastroni pislliqet tuaja, të gjithë së bashku, atëherë do vij Dikush që do pastroj vendin nga Ju! Kështu bëhen gjërat e mira, secili përballet me përgjegjsitë e veta që të thyejmë rrethin vicioz të kriminalitetit politik prej tre dekadash. Deri atëherë, bëjeni gargarë fatin tuaj të dhjerë. Nuk shpëtoni, e mos merrni në qaf njerëzit tuaj trapa që ju ndjekin duke menduar se gjoja jeni faktor politik dhe se gjoja keni akoma pushtet. Të vetmen gjë që keni prej katër vitesh janë çels çelsat e kashtës, dhe ju mund ti vini flakën kashtës, por ja që jeni pafat, ka më të zotë se ju që ruajnë edhe kashtën edhe vendin!
Dëmi i djeshëm ekonomik do futet në faturën tuaj të krimeve për të paguar. Keni shumë dosje të mbushura sali efendi. Dil se më ka marrë malli, e di edhe ty të ka marrë malli për mua, por do përballemi së shpejti atje ku duhet, në bankën e të akuzuarit të historisë. Shyqyr që skam krime në kurriz se ti më rrëzon në peshën e krimeve të tua.
Do paguani deri në qindarkën e fundit! Garanci!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 12/04/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk