RESPEKTI MË I MADH U TAKON GURBETÇARËVE QË ME VITE TË TËRA JANË BËRË “KURBAN” TË FAMILJES DHE ATDHEUT

03
Jul
2024
Shkruan: Fatlind Selmani


Ata të cilët po mundohen t’i ofendojnë, përqeshin, përbuzin dhe nënvlersojnë gurbetçarët, janë injorantët e shkallës më të lartë të shoqërisë tonë.
Injorantët nuk e dinë, se këta gurbetçarë kanë emigruar larg familjeve të tyre për t’i mbajtur gjallë baballarët dhe nënat e tyre, motrat dhe vëllëzërit e tyre, madje kanë mbajtur gjallë edhe familje të tjera skamnore, duke ua siguruar ushqimin për çdo muaj, dhe gjithë këtë e kanë bërë duke u mallëngjyer të vetëm, pa bashkëshorte dhe pa femijët e vet, me vite të tëra.
Injorantët nuk e dinë, që gjatë viteve të 90-ta gurbetçarët kanë qenë e vetmja ndihmë që na kanë dhënë shpresë, për të menduar e arritur më të mirën si popull, kundër armiqëve tanë shekullor.
Injorantët nuk e dinë, se formimi i UÇK-së nuk do të kishte sukses pa ndihmën e jashtëzakonshme që dhanë bijtë dhe bijat e këtij vendi që janë në gurbet.
Injorantët nuk e dinë, se këta gurbetçarë i lanë vendet e tyre të punës i lanë familjet e tyre dhe iu bashkangjitën UÇK-së, në mënyrë masovike që nga vendet Evropiane e gjerë përtej Oqeanit, dhe po të njejtët sotë nuk kërkojnë asgjë në këmbim përpos se ta shohin vendin e tyre në piedestalin e merituar.
Injorantët nuk e dinë, se edhe sotë e kësaj dite të varfërve dhe atyre që janë në nevojë, më shumë ju përgjigjen gurbetçarët për t’i ndihmuar, se vet institucionet shtetërore.
Injorantët nuk e dinë , që gurbetçarët edhe përkundër mundësive që kanë për të bërë pushime në Greqi, Spanjë, Dubai, Turqi e Kroaci, ato zgjedhin prap vendlindjen për t’i harxhuar paratë, dhe shumica nga gurbetçarët pushimet e detit i bëjnë vetëm në Shqipëri dhe askund tjetër.
Injorantët nuk e dinë, se gurbetçarët janë motori ynë kryesor ekonomik dhe se me ardhjen e tyre vetëm gjatë muajëve korrik-gusht-dhjetorë, vendi ynë merr një infuzion-ekonomik, që e mbanë gjallë ekonominë tonë për një vit, mjaftonë të shohim se sa restaurante punojnë e fitojnë, mjaftonë të shohim se si industria e ndërtimit merr hov, mjaftonë të shohim se si të hyrat nga doganat ngriten, mjaftonë të shohim se si tregjet (pazaret) e qyteteve janë te stërmbushura, por fatkeqësisht injorantëve nuk u mjaftonë asgjë.
Injorantët injorojini se ata e kanë nga xhelozia idioteske vetëm pse s’mund të jenë si ju, dhe nuk kanë atë që keni ju “Dashurinë për Atdheun”
Andaj të nderuar gurbetçarë u uroj pushime të mbara në vendlindjet e juaja dhe pranë familjeve të juaja, ju jeni krenaria jonë dhe ambasadorët më të mirë të vendit tonë, qofshi mirë kudo që jeni.
Me shumë respekt,

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 03/07/2024

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk