Shpërndajeni nëse keni këllqe!

14
Apr
2023

Nga: Genta Kaloçi Skënderi
Rastësisht pashë një material për dervishllarët dhe ritualet e tyre absurde. Ajo që më shokoi nuk ishte lajmi dhe as budalliku i dykëmbshave, por nuk mund të pranoj faktin se informacioni dhe fotot ishin bërë në Shkodër pak kohë pas 90ës.
Nuk e di nëse këta në foto janë shqipfolës, sepse shqiptar nuk ka asnjë mundësi të jenë dhe unë personalisht nuk mund ti pranoj si të tillë, kurrsesi.
Dervishllarët, bektashinjtë, myslimanë, krishterë, katolikë, protestantë, ungjillorë, jehovanjë, satanistë, e dreq me të birë për mua janë sekte të dala nga e njëjta nevojtore e njerëzimit.
Lutje, të çara në trup, vallëzime, ringjallje e ripritje të gjitha janë njësoj. Praktika të tilla si edhe të gjitha besimet fetare ofendojnë qënien njerëzore, llogjikën e thjeshtë, aftësinë për të menduar, vepruar si dhe mosrespekt ndaj asaj që e quajmë Vullnet i Lirë.
Megjithatë nëse e shohim me vëmendje praktikimin e tyre, të paktën këto gjallesa e dinë që janë vetëm për tu therrur nuk janë për gjë tjetër se kokat lart ua kanë bërë synet shekuj më parë.
Njeriu nga kafsha dallon nga truri, mendimi, ndërsa këta e të gjithë si këta na e thonë haptas nëpërmjet akteve, veprimeve të tyre se “ne s’kemi tru, nuk jemi njerëz ashtu siç na mendoni, prandaj therrim veten. Fatkeqësisht ju na konsideroni njerëz vetëm për faktin se jemi dykëmbsha dhe kjo ju ndalon të na therrni, por ne e bëjmë me dorën tonë”.
Ky mesazh përcillet nga këto foto. Asgjë nuk mund ti karakterizoj këto akte përveçse idjotsira, injoranca që përmbajnë këto sektet fetare dhe të gjitha fetë pa përjashtim që janë jashtëqitja e njerëzimit!
Njeriu që ka nevoj për gogol për të patur frikë ndaj një Zoti imagjinar dhe nuk di të dalloj të mirën, të drejtën, të vërtetën nga e keqja, ligësia, krimi, mashtrimi, gënjeshtra, atëherë ka problem me qarkun qendror dhe duhet ti futet riformatimit, riprogramimit nëpërmjet studimit, kërkimit, thellimit, kthjellimit.
Nëse nuk jeton si një njeri me normat e thjeshta njerëzore, shoqërore duke respektuar ligjin, njeriun, veten, njëri tjetrin, të vërtetën dhe të drejtën, atëherë problemi nuk qëndron te mungesa e fesë, por te injoranca, analfabetizmi funksional.
Mund të jesh me diplloma pa fund, me kostum e kollare, por kjo thjesht të bën një mashtrues me dipllomë zyrtare dhe jo një Njeri me gjithë kuptimin e fjalës. Në jetë më e vështira nga të gjitha është të jesh Njeri, sepse dykëmbsha lindim, kjo nuk varet nga ne, por sesi do veprojmë, vendimarrja na përcakton e na ndan nga majmuni dhe kafshët.
Ndërkoh që kafshët i ofendojmë se nuk kanë nevoj për shpikje të tilla ofenduese, megjithëse dekadat e fundit kanë dalë më inteligjente se miliarda dykëmbsha.
Fatkeqësisht ky sistem nuk ndalon as parandalon fenomene të tilla, por i lejon të zhvillohen dhe frymohen nga të gjithë ju pa përjashtim hipokritët e shoqërisë.
Kërkoni të ndalohen, nuk ndalohen se i mbron “e drejta për të praktikuar besimin e tyre” me kushtetutë pas 90ës.
Të gjithë përfaqësuesit e feve, besimeve, sekteve dolën me deklarata hipokritësh se gjoja distancohen nga ngjarja e Kombinatit. Ndërkoh që janë ata që ju mbushin kokat prej dekadash për ringjalljen e krishtit, muhametit, marisë, gentës, magdalinisë dhe të virgjërës që mashtroi për shtatzaninë para dy mijë vitesh. Ajo mbase e kishte të detyrueshme të “gënjejë” sepse ka qënë një kohë akoma më e vështirë për shtatzaninë jashtë martesore sesa në ditët tona. Analiza gjaku atësie dhe ADN-je nuk kishte, frika mbizotëronte dhe u gjet ilaçi i saj. E martuan me të parin që gjetën vërdallë (josifin e varfër druvarin, kush t’ja varte, s’mbante dot veten e jo më të marri grua, njësoj si tani, shefi dashnoren e tij ja bën grua mikut, shokut, kolegut që ta ketë sa më pranë e ta gëzojnë së bashku) dhe për mos ta përndjekur, vrarë, ofenduar u thanë se ishte bekim dhe biri i Atij lartë.
Kush është Ai lart?
Zoti pra mo..(padroni i famullisë, kryetari i fisit, i komunitetit, i pari i vendit.)
Vetmbrojtje në kushte e rrethana të veçanta, këto i kuptoj, se e pranon edhe ligji, por që ta ndiqni si të shushatur e si besimtarë të një dogme fetare, këtë e quaj llahtari e budallik kolektiv.
Nëse i marrim si ngjarje të vërteta, atëherë këto që them janë më pranë reales dhe ngjarjeve të jetës njerëzore. Hapin kisha, xhamia, teqe, e gjithçka tjetër, sepse duan që tu besoni këtyre personazheve si, mohametit pedofil i fiksuar pas pilafit dhe 72 të virgjërave të parajsës. Ai kishte nevoj për ndjekësit e tij për të bërë luftrat e pushtetit dhe oborrit të tij familjar (gruaja, vajza, dhëndri, kunati e të tjerë) dhe mijra vite më vonë janë predikuesit e tij me dhjetra qindra sekte që tu shkoni nga mbrapa për ti mbajtur në pushtet e në pasuritë e përfituara nëpërmjet mashtrimit të besimit dhe frikës.
Krishti nga ana tjetër na del sipas shkrimeve të vjetra se u martua me Magdalenën (prostitutë e kohës, që i lau këmbët me lotët e saj të argjëndta dhe ai i fali mëkatet), pastaj bënë një vajzë. Kjo vajzë u mbrojt nga nxënësit e tij dhe më pas rrjedha e gjakut të saj “frymoi” nevojën për tu mbrojtur nga jo besimtarët dhe filluan kryqëzatat.
Hajde histori lesh e li, hajde.
Njësoj si këta personazhet e sotëm të pushtetit politik, sikur të kenë dalë nga librat e shenjtë, tradhtarë, mosmirënjohësa, grabitsa, hajdutë, xhepista, vrasës, kriminelë, mashtrusa, gjobaxhinj, të ndarë e të martuar nga 100 herë, me dashnorë e dashnore bashkë me gruan në një shtëpi. Të pamartuar me fëmijë, tutorë, trafikantë, tradhtarë, mosmirnjohësa, injorant, analfabet, mercenarë, prostituta, taksambledhës e të tjerë. Të cilëve u luteni si atëherë dhe tani për një vend pune, kothere buke për të mbijetuar nga shpëtimtari juaj politik.
Pastaj kemi sërish, teorira që thonë se Krishti disa nga vitet e jetës, të cilat nuk dokumentohen në librat e shenjtë, janë mbajtur në hije nga njerëzimi, sepse në ato vite Krishti praktikonte budizmin dhe donte të arrinte shkëlqimin personal. Kjo dhe fakti që u martua dhe bëri fëmijë i prish punë vatikanit dhe ortodoksizmit se shkatërrojnë, shembin gënjeshtrat e pushtetit të fesë mijëra vjeçare.
Të tjera dokumente, hipoteza, teori kanë dalë pa fund dekadat e fundit me ndihmën e shkencës (kërkoni e shfletoni o mjeranë, internet paguani që paguani) për të mbushur boshllëqet e këtyre librave, nëse i marrim si fakte dhe ngjarje reale. Prandaj dhe shkenca ka ndihmuar tu hedhi dritë në kokolepsen fetare.
Njerëzit futen në film, i besojnë këto dhe i bëjnë në jetë ashtu siç i kanë bërë profetët me miq e familjarët e tyre (nëse i kanë bërë).
Përralla të tilla njerëzit e paformuar, të pa zhvilluar i besojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë pa mundur ta ndajnë figurativen, shëmbëlltyrat e përdorura në këto tekste.
Kur filloni ti besoni e ti praktikoni, kjo feve u bën mirë, u shtohet prona, paraja, pushteti, por kur njeriu s’bën dot dallimin nga realja dhe iluzioni fetar duke nxjerr në pah abuzimin dhe padomosdoshmërinë e tyre, atëherë të gjithë distancohen dhe nuk mbajnë përgjegjsitë e dramave që kanë shkaktuar prej shekujsh. Sërish varet nga individi.
– Por, si mund ta bëj diferencën njeriu i paditur, hallexhi dhe analfabet akoma edhe ai funksionali i nështruar nga feja dhe i paformuar nga politika?
Nëse e marrim të drejtpërdrejtë kuptimin e librave të shenjtë dhe personazheve të tij, atëherë del se ju i luteni kopilave, pedofilëve, taksambledhësve, mercenarëve, prostitutave, femrave të pamartuara me barrë (bazuar në këta personazhe të paktën ju lutna shumë unë Ateistja, që të mos na bëni moral, e mos na kërkoni etikë) që s’dinte me kë kishte fëmijën. Arritët deri aty saqë e quajtët të shenjtë virgjërinë e saj të prishur nga gjurmët e spermës në një shkëmb ku e kishte hedhur Zoti në kulmin e kënaqësisë së tij. Kjo ishte ulur mbi shkëmb pasi doli nga uji dhe u mbars nga sperma e Zotit.
Por, më tragjikja, çmenduria më e madhe përtej çdo fantazie varni ikonën e saj imagjinare nëpër shtëpitë tuaja dhe akoma më absurdja i kërkoni t’ju plotësojnë dëshirat tuaja.
Këto janë Dogma!
Dogma është në kundërshtim me frymën e besimit.
Njeriu merr frymë gjithë jetën e tij në mënyrë automatike, nuk thotë në mënyrë të përsëritur pa pushim ditë natë “unë marr frymë, marr frymë, marr frymë”. Një akt i tillë të çon në çmendi. Asnjë nuk e thotë gjatë ditës ose natës diçka të tillë. Nuk e përmendim dhe nuk e predikojmë pa pushim se do na pengonte nga aktivitetet e përditshme të jetës. Do na privonte nga jeta duke u fokusuar vetëm te fakti që marrim frymë e s’mundemi pa të se vdesim.
– Atëherë përse duhet të dëgjojmë budalliqet e gjithsecilit nga paaftësia të kuptoj të vetkuptueshmet e të vazhdoj me jetën pa krijuar probleme?
– Kujt i plasi beson apo nuk beson?
Kjo është çështje e brendshme personale, njësoj si frymëmarrja.
Ju praktikoni pikërisht ato që janë të ndaluara, por që një grup njerëzish si atëherë edhe tani kërkojnë t’ju manipulojnë se ashtu ju duheni e ju rrjepin më mirë. Zoti nuk ka nevoj për prona, as për tempuj, por pushteti dhe sistemi ua njeh pronat fesë, por që nuk i takson si gjithë të tjerët.
Përse ndodh kjo?
U luteni pikërisht atyre që nuk mundën të shpëtonin veten. Janë parazitë pa asnjë ditë pune në bordero dhe mbretërojnë mbi budallikun tuaj. Nëse ajo/ata/ato do të mundnin do i plotësonin në rradhë të parë dëshirat e vetes e nuk do vuanin me gjithçka mijra vite më parë.
Ah, po harrova, fetë ju thonë se dhimbja, vuajtja, frika ju shenjtëron dhe ju bën të denjë për parajsën në botën tjetër.
Gjithashtu ju thonë se ata erdhën që t’ju shpëtojnë ju nga Ferri i përjetshëm.
Keni të drejtë, budalliku nuk ka brirë, por zë fole në kokat tuaja boshe dhe hedh rrënjë me mashtrime të tilla që vazhdojnë me mijëra vite.
Këto nuk i bëjnë vetëm fetarët që marrin rroga të majme, por të gjithë ju pa përjashtim edhe intelektuhalët, analët, akadeleshët që besojnë në fe se i bën gjoja njerëz më të mirë. Shkruajnë për fetë, gjithë vitin, flasin për to nëpër intervista, tekste, poezi, këngë, hartime, libra, broshura, fletushka, se gjoja u çensurohej e drejta e shprehjes së besimit fetar.
Kjo tragjedi nuk erdhi ashtu me një klik të gishtave, por është shuma e të gjithave krimeve me vetëdije që keni bërë për dekada me rradhë para 90ës dhe pas saj.
Predikojnë lart e poshtë se fetë i bëjnë më të mirë.
– Të mirë në çfarë?
Nëse nuk kanë mësuar nga edukimi, studimet, arsimi, shkollimi, informacionet, faktet, shkencat që të bëhen më të mirë, dhe nuk janë bërë, atëherë për këtë mos arritje e përdorin fenë si justifikim të paaftësisë, neglizhencës, injorancës së tyre tendencioze me nuancat e intelektualit të paformuar e të pandërgjegjshëm.
Të gjitha fetë pa përjashtim ju thonë, predikojnë, ju shpëlajnë trurin të besoni te ringjallja, parajsa, ferri. Ndërsa kur ju futeni në film plotësisht dhe doni ta përjetoni, praktikoni te vetja dhe te njerëzit tuaj të dashur ashtu siç i përshkruajnë ato libra, fletushka, që ju mashtrojnë se gjoja kanë ndodhur dhe kanë qënë të vërteta para mijra vitesh, ju mohojnë. Ju të nxitur nga dhimbja e humbjes, hidhërimi, vdekja, dështimi, lëndimi, zhgënjimi nga realiteti i hidhur dhe pa asnjë shpresë për të ardhmen i praktikoni me shpresën dhe dëshirën e madhe se realiteti do ndryshoj, nëse beson plotësisht në të. Por, kur ju diktoheni nga shoqëria dhe sekreti del përtej rrethit të ngushtë të sekteve, atëherë ata që ju nxitën, ju mbështesnin të vepronit në këtë mënyrë, janë të njëjtët që në rolin e Thomait mosbesues distancohen nga ju për të mbrojtur vazhdimësinë e pushtetit të tyre. Atë pushtet që e kanë mbi ju dhe më pas ju etiketojnë me fraza, epitete të ndryshme, ju quajnë me probleme mendore, depresion, skizofreni e të tjera si këto. Njësoj si Petroja që mohoi tre herë krishtin para se të këndonte këndezi (kur e kapën që e tradhtoi juda).
Në këtë rol i ndihmon pushteti me analiza, vërtetime se gjoja jeni të sëmurë mendorë, të paqëndrueshëm, të rrezikshëm për veten dhe për shoqërinë.
Ndërkoh që ju mbushin kokën se gjithçka do vijë nga lart, ju rrini prisni, se ndryshimin e madh nuk e bëni dot ju se jeni lodra, veglat e Zotit të Madhërishëm. Në këtë mënyrë ju kthejnë në pasivë, disfatista, depresionalë, dështakë, të tërhequr, të zhgënjyer nga jeta, por ju shtyjnë akoma më keq në një situatë pa zgjidhje e pa drejtim.
Ju detyrojnë të pranoni se kjo botë nuk ka zgjidhje. Politika nga njëra anë ju mban peng në tre dekada, analët e medias ju mashtrojnë nën shërbimin e politikës.
Politika prej tre dekadash ju dërgon të gjeni zgjidhje te Zoti.
Fetë, ju thonë, – prisni ditën e madhe të Armagjedhonit se atëherë do rroni me lugë floriri, nëse jeni treguar të mirë, të dëgjueshëm, të nënshtruar ndaj pushtetit.
Mos reagoni, se do shkoni në parajsë!
Ky është rrethi vicioz.
Nga ana tjetër keni Akademinë e leshrave të kapitalizmit dhe intelektuhalët e të gjitha llojeve që ju thonë,
– “s’kemi ç’bëjmë, nuk mund ti ndalojmë, nuk kemi tagrin t’ju mbrojmë, kanë edhe ata të drejtën e tyre të shprehjes. Këto janë direktivat nga lart, pushteti kapitalist, prisni me duar nga qielli se mbase zbret i modhi Zot. Nëse zbret, na njoftoni edhe ne ta mbajmë shënim e ta dokumentojmë në literaturën tonë si fakt e jo si iluzion.”
Të gjitha pastaj vijnë vetë dhe kjo shoqëri shkon nga keq e mos më keq.
Para 90ës u bë me ligj ndalimi dhe predikimi i feve, u ngritët e çfarë nuk na thatë. Tani e keni në dorë nëse do ju përdorin për interesat e tyre feja ashtu siç ju përdor politika dhe biznesi mashtrues. Dikur kishte një shtet që e mbronte njeriun nga vetja dhe nga mashtruesit e predikimeve fetare dhe ato shumëpartiake.
Viktima dhe vrasësi, mashtruesi, krimineli i të gjitha formave janë të barabartë në këtë sistem. Ky është thelbi i padrejtësisë së sistemit kapitalist që e kërkuat me mëndjet tuaja pas 85ës.
E meritoni këtë katrahurë shoqërore!!
Pas 90ës jeni duke shijuar të mirat e dhjerokracisë dhe sistemit të ri kapitalist, mos u ankoni.
Mbroni veten!
Ta mbani me shëndet e ta hani gëzuar.
Për sa i përket zgjidhjes së problemit atë mos e kërkoni nga shteti, pushteti, institucionet, sepse është i dobët përpara sistemit që e detyron ti mbajë këto fe, besime, sekte ashtu si edhe lirinë tuaj për tu shprehur dhe për tu mbrojtur. Nuk puqen, epo këtë deshët ta hani gëzuar.
Librat e shenjtë e thonë, “nuk mund tu shërbesh dy zotave, edhe mua edhe parasë”, siç u themi akadeleshëve që nuk mund ti shërbesh shkencës me mbetje fetare.
Mos u ankoni!
Sistemi nuk mund t’ju japi zgjidhje, por e sposton problemin te individi dhe jo te burimi i problemit, që janë institucionet e besimeve fetare.
Në këtë mënyrë në gjithë botën këta individë pasi i shkatërron feja me dogmat e saj, shteti dhe shoqëria i hedh jashtë. Atëherë në udhëkryq e pa ndihmë sërish do i gjendet në rrugë “dikush” si shpëtimtar, mesia, droga, kurvëria, trafiqet, krimet që ta mashtrojnë me rastin e parë.
– Me të drejtë lind pyetja sesi duhet të mbroheni?
Kjo është çështje personale e gjithsecilit nga ju, të mos i pranoni fetë, asnjërën prej tyre. Kjo quhet ndërgjegjsim, edukatë familjare nga prindërit, gjyshërit. Me të drejtë do thoni se ata ju kanë drejtuar ndaj këtyre besimeve ngaqë ishin sylesh. Atëherë lexoni, kërkoni, jetoni, dyshoni dhe nëse mendoni ose ju thonë se që të jesh njeri i mirë ke nevoj për fe, atëherë nga aty filloni të largoheni nga ata individë.
Ndryshoni veten duke prerë shiritin e kërthizës me element të tillë problematikë nga rrethi familjar shoqëror pa ju vrarë kostoja se çfarë do thonë lart e poshtë.
– Të punoni me veten tuaj si dikur kur luanim me plastelinë, sa më shumë e punoje me duar aq më elastike, e butë bëhej ajo. Njësoj si edhe truri i njeriut, nuk ka nevoj për përralla e filozofira të tilla të dala boje për tu quajtur njeri i mirë, i drejtë dhe i rregullt.
Sipas kësaj llogjike çdo libër me përralla do duhej të ishte kthyer në besim fetar.
Ashtu siç kanë anën edukative përrallat te fëmijët për ti mësuar me sfidat e jetës ashtu janë përdorur edhe ato libra në fillesat e shkrimeve dhe historive të ndryshme të njerëzimit.
Fetë janë filozofi jete. Filozofia ka ndihmuar njeriun nëpërmjet trurit, mendimit dhe analizës, shtjellimit të problemeve tu gjej zgjidhjen praktike të menjëhershme. Ndërsa shkenca merret me dokumentimin e fakteve dhe zgjidhjeve që thotë filozofia. Shkenca kërkon ti përshtjellojë më tej për ti vërtetuar, konfirmuar nëpërmjet parametrave matës, kjo merr shumë kohë.
Sokrati në “Apologjia e Sokratit” thotë për talljen ndaj fesë; edhe unë shkoj në kishë, si të gjithë ju, por për arsye të ndryshme nga ju. Pres rradhën të marr bekimin nga prifti i cili e di që unë shkoj për ta tallur, se nuk i besoj ato që i predikon, sepse e njoh çfarë maskarai është, por nuk thotë gjë, ai bën sikur më bekon edhe unë bëj sikur e besoj.”
Sokrati ateist tallet me fetë, kishën, predikuesit dhe besimtarët, mijëra vite më parë, ju çfarë bëni??
Mijëra vite më parë kishin formën e tyre edukative për të formuar masat, por kalimi i tyre në dogma është shkatërruese dhe e pafalshme për njeriun të bëhet palë dhe viktimë e tyre.
Pak a shumë e njëjta gjë ndodhi me Pellazgjinë tonë dhe gojëdhënat e saj për heronj dhe figura të ndërthurura me fantazinë, realen, heroizmat e epokës, hiperbolat e adhurimit ishin një formë feje për paraardhësit tanë me të cilat argëtoheshin, edukoheshin, ndërgjegjsoheshin brezat me ligjet e shoqërisë.
Sipas kësaj llogjike meqse më pëlqen hirushja duhet të rri para oxhakut fiks në orën 00:00 dhe ti lutem hirit (jo të finiksit, por të druve) të më plotësoj dëshirat për një makinë, shpi, fustan dasme, apo edhe një dipllomë pa studjuar fare.
Thirrini kaplloqeve dhe ndërgjegjsohuni o mjeranë me kollare apo pa kollare jeni të gjithë njësoj. Vështirë ju duket, s’keni faj, këtu nuk u ndërgjegjsuan 3 milion para 90ës që kishin të gjitha strukturat e shtetit në dispozicionin e tyre për ndihmë e jo më ju brezat e pas 90ës që jeni lindur, rritur pa shtet, pa mbrojtje, në mëshirë të fatit.
Filloni të mësoni të doni veten, ta kuptoni se çfarë duhet bërë e çfarë nuk duhet duke filluar nga vetja.
Kjo është pika zero për ju që nuk keni asnjë në krahun tuaj, as median as arsimin, as pushtetin, as sistemin, as familjen, as shoqërinë, por vetëm Veten.
Kur të gjitha i keni kundra, atëherë njeriu me zemër gërthet, ulëret, çirret, bërtet deri sa ta dëgjojnë. Mëson të mbaj qëndrim.
Truri, mësohet, rehatohet, i pëlqen të luaj, por zemra shpërthen për padrejtësitë që bëhen dhe nuk duron, por reagon me gjithë forcën e shpirtit.
Ky është problemi, politika ju ka paralizuar dhe feja ju ka tharë jetën brenda jush pa vdekur akoma. Jeni thjesht të vdekur që nuk e dini që keni vdekur.
Më të pështirët janë ata që shkruajnë këto ditë kundra shplarjes së feve dhe kanë kontribuar prej dekadash me vendimet, shembullin e tyre në këtë realitet të poshtër që jetojmë.
Akoma më të rëndomtit jeni ju që festoni, nisni urime të dala boje në tel, fb e të tjera për festat e ndryshme fetare.
Të gjithë jeni përgjegjës për këtë realitet. Të gjithë ju i vratë ato tre shpirtra të humbur nga jeta e padurueshme në Kombinat me sjelljen tuaj hipokrite. Dje u distancuat dhe nga sot më nisni urime të neveritshme për ritet fetare.
Si mund të quhen individë si ju??
Si mund ta quani veten??
Nga kjo pyetje fillon gjithçka.
Por e di, do më ngopni mua me sharje, epitete sa t’ju hajë gishti mesit mbi celularin tuaj modern, meqënëse ju ofendova përrallat e librave të shenjtë.
Dëm vetes i bëni, se ata e kanë mirë me njëri tjetrin (fe-pushtet).
Mos u bëni viktima të tyre.
Thellohuni! Kthjellohuni! Ndërgjegjsohuni!
Ps. Fenë Islame e kam studjuar në universitetin amerikan notë (A).
Fenë ortodokse në shkollën e mesme greke e detyrueshme.
Në moshën 16 vjeçe kam lexuar një nga librat më interesant “Pesë fetë më të mëdhaja në botë”, që më ndihmoi të jem kjo që jam sot.
Para atij libri s’dija ç’isha, veçse një kalama si të gjithë ju, pas leximit të tij, kuptova se isha një Ateiste e vetëdijshme!

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 14/04/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk