Shqipja mbi 6000 vjeçare sipas studimit ndërkombëtar! Ça kanë për të thënë këta specialistët shqiptar të gjuhësisë?

10
Dec
2023
Nga: Elena Kocaqi

Gjuha Shqipe mbi 6000 vjeçare sipas studimit të 33 gjuhëtarëve profesionist ndërkombëtar!
Ça kanë për të thënë këta specialistët shqiptar të gjuhësisë? Pra 33 gjuhëtar profesionist boterore nxjerrin shqipen si gjuhën më të vjetër të sistemit Indo- Evropian qe flitet prej së paku 6 mijë vjet dhe me fillesat tek 8 mijë vjet. E vërteta zhytet po kurrë nuk mbytet. Pas shqipes ata listojnë armenishten dhe me pas greqishten.

Ne fakt nga historia e gjuhës del qartë që armenishtja eshte degë e Shqipes, sepse një degë e frigasve dhe pellazgve te Thesalisë, iku ne Armeni. Ndersa greqishtja teknike fal fjalëve te Shqipes qe i ka qe nga Homerishtja, e ka marr kete status.

Ku është ai akademiku i madh qe thosh kjo nuk është shkencë, kur ne fakt nuk e ka idenë e shkencës.

Ky është fillimi, Shqipja është më shumë sesa kaq.

PS: ju prindër që ju mohoni fëmijëve tuaj Shqipen jeni thjesht mjeran.

PS: këto gjera i kam shkruar prej vitesh. Thjesht dua tu them atyre pakve qe shpesh janë tallur e kanë qeshur se ja dolëm dhe do ja dalim.

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 10/12/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk